divendres, 13 de desembre de 2019

Rías Baixas presenta un Saló de Vins amb 84 marques a Barcelona

|


La Denominació d'Origen Rias Baixas ha presentat avui Barcelona un Saló de Vins a l'Hotel Eurostars Grand Marina. En aquesta cita hi participen un total de 25 cellers amb 84 marques emparades per aquesta denominació.


El Saló de Vins ha comptat amb la presència aproximadament de 700 professionals del sector, que s'han mostrat interessats per conèixer més sobre els productes i empreses d'aquesta denominació. A més d'aquest espai expositiu, un tècnic del Consell Regulador impartirà un seminari formatiu per 25 sommeliers catalans per tal de donar a conèixer les peculiaritats i el potencial dels vins de Rías Baixas. Es completa aquesta jornada amb un dinar informal amb els mitjans de comunicació al Restaurant Tragaluz de la Ciutat Comtal.


Barcelona és un dels mercats espanyols més importants de la Denominació d'Origen Rias Baixas. "Segons les últimes dades de l'estudi Nielsen, hem registrat un increment de vendes a l'àrea metropolitana de Barcelona del 0,5%. Ens hem situat com la quarta denominació d'origen de referència en el mercat de blancs, per davant de Rioja ", ha indicat el secretari general del Consell Regulador, Ramón Huidobro.


"Per això, la Ciutat Comtal i la seva àrea d'influència s'han convertit en un mercat on veiem grans possibilitats de creixement. Els consumidors valoren l'alta qualitat dels vins de Rías Baixas, amb un marcat caràcter atlàntic, i també la seva versatilitat en la gastronomia, sobretot en una època en què les influències exteriors són tan grans i en un punt estratègic que converteix aquest urbs cosmopolita en un punt de referència no només per a Espanya, sinó també per a Europa ", ha conclòs.


A més de la posició destacada a Barcelona, els vins de Rías Baixas també han experimentat un notable creixement a l'àrea metropolitana de Madrid i també a la zona sud. A això cal sumar el mercat natural d'aquesta denominació d'origen, que es concentra en la meitat nord-oest d'Espanya.


En el conjunt general d'Espanya, Rias Baixas conserva la seva quota de mercat i es manté en la segona posició dins de les denominacions d'origen de vi blanc del país. "El seu creixement en el darrer any ha estat d'un 2,5%, segons ha ratificat l'estudi Nielsen. Això suposa un nou màxim de vendes en la història de la denominació ", ha afegit Ramón Huidobro.


Per la seva banda, el president del Consell Regulador, Juan Gil d'Araujo, va donar una pinzellada sobre el que ha estat la verema 2015 a Rías Baixas, la tercera millor de la seva història fins al moment. En ella, es van recollir un total de 31.917.611 quilos raïm veremat, un 32% més que l'anterior, amb un rendiment mitjà de 7.820 kg per hectàrea.


Juan Gil va explicar que "es podria dir que va ser una verema de llibre", ja que les condicions climatològiques ens van acompanyar durant tot el cicle de la planta i també durant la recollida del fruit. "El Consell Regulador ha vist complertes totes les seves expectatives, tant en quantitat com en qualitat. En quantitat, perquè disposarem de 22 milions de litres per mantenir els nivells de comercialització. En qualitat, perquè el raïm compta amb un grau més elevat i amb una acidesa més compensada que la passada campanya ", va afirmar.


La producció de la varietat Albariño, dins de les varietats blanques, segueix sent la majoritària, representant el 96,8% del total. Li segueixen la Treixadura, Loureira i el Caiño Blanc. Tot i que les varietats negres només suposen el 0,77% de la producció, en la present campanya s'han recollit 246.660 quilos de raïm, 1 19,79% més que l'any anterior i amb la varietat Souson al capdavant. Pel que fa a la producció, la subzona d'O Salnés manté la seva hegemonia, seguida pel Comtat do Tea, O Rosal, Ribeira Ulla i, finalment, Soutomaior.


Les exportacions representen un 28% de la producció


El president del Consell Regulador va explicar que el futur del vi espanyol passa per l'exportació, però "sense descuidar el propi. I com volem apostar pels nostres mercats, sempre que podem visitar Barcelona ", ha matisat Joan Gil.


Les exportacions en aquesta denominació d'origen representen un 28% de la producció, arribant a un total de 5.396.187 litres, que es van traduir en 28 milions d'euros el 2014. De les 170 cellers que integren aquesta denominació d'origen, 89 ja es troben en plans d'exportació.


En l'actualitat, es ven a més de 60 països, principalment als Estats Units (45,8%), seguit de Regne Unit (15,4%), Alemanya (10,9%), Holanda (5,8%), Puerto Rico (4,5%), Mèxic (4,4%), Irlanda (2,5%), Suïssa (2,4%), Noruega (2,2%) i Suècia (2%). Els vins de Rías Baixas ja suposen el 2,87% del total del vi blanc envasat en volum i el 8,9% del total del blanc amb Denominació d'Origen en 2014. A això cal afegir-li que les seves exportacions creixen a una mitjana anual des del 2000 de més del doble (15,7%) que els blancs envasats espanyols (7,7% pa). De fet, les exportacions de Rías Baixas experimenten un augment més ràpid en el conjunt dels vins blancs d'Espanya, a causa del esforç exportador que s'està fent per part no només dels cellers sinó també del Consell Regulador.


A Galícia, el 92,1% dels vins blancs de Pontevedra posseeixen denominació d'origen i suposen un total del 42% dels vins blancs de Galícia amb un valor del 71% i amb un preu mitjà molt superior a la mitjana nacional.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH