dimecres, 16 de octubre de 2019

RTVE recorre una resolució del Consell de Transparència que l'insta a publicar el cost dels seus canals

|Ràdio Televisió Espanyola (RTVE) ha interposat un recurs contenciós-administratiu contra una resolució delConsellde Transparència i Bon Govern, enla qual requeria a RTVE a subministrar informació sobre el cost dels canals de televisió de la Corporació.


El recurs de RTVE presentat per l'Advocacia de l'Estat demana la suspensió cautelar de la resolució del Consell durant la tramitació del procediment, atès que si s'arribés a estimar el recurs la informació estaria ja lliurada i perquè RTVE hauria de fer "costoses tasques prèvies" que no es podrien revertir.


Així mateix, l'ens públic indica en el seu recurs que la sol·licitud "no és una informació que tingui a mà" o consti en "cap" document perquè, segons ha afegit, qualsevol xifra que es pogués donar "requeriria una prèvia revisió i anàlisi del conjunt de la documentació comptable".


Entre altres raons, RTVE argumenta que no són "tan sols subdivisions" d'una determinada part de l'organització i que, per exemple, caldria calcular primer el cost dels continguts emesos, sense perjudici que aquests poden emetre en diversos canals de la Corporació .


D'altra banda, segons el parer de RTVE, la manera i la persona que sol·licita la informació indiquen que es "pretén satisfer una curiositat privada d'una ciutadana". La Corporació recorda així mateix que "tots els costos d'explotació en què incorre RTVE (tant pressupostos com comptes anuals) ja són públics amb el que l'interès general de fet ja està satisfet ".


Segons han explicat fonts de la corporació a Europa Press, els canals tenen costos directes i indirectes, i alguns d'ells són compartits. En aquest sentit, han apuntat que explicar els costos indirectes són confusos i difícils d'explicar de manera que no estan en dins de l'àmbit del portal de Transparència.


La resolució, a la qual ha tingut accés Europa Press, el passat 2 d'abril una sol·licitant va demanar a RTVE informació sobre el cost dels seus canals de televisió, al que l'ens públic es va negar per "haver de realitzar-se una acció prèvia de reelaboració de la informació" i perquè divulgar aquesta informació podria" perjudicar els interessos comercials de RTVE".


Davant d'aquesta resposta, la sol·licitant va presentar el 20 d'abril una reclamació contra RTVE en considerar que el cost dels canals de televisió de la Corporació "no afecta la competència de RTVE en el sector audiovisual (...) ja que es financen amb diners públics".


El Consell de Transparència i Bon Govern va donar trasllat de la reclamació a RTVE al maig perquè aquesta presentés les al·legacions oportunes que, però, no van convèncer al Consell ja que, finalment va instar la corporació a subministrar la informació sobre el cost dels canals de televisió a la sol·licitant en el termini de quinze dies.


Les esmentades fonts han assenyalat que caldria fer un mecanisme de càlcul subjectiu per explicar els costos indirectes que no seria comprensible, de manera que RTVE no veu lògic contestar a aquesta sol·licitud a través del portal de Transparència.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH