Atresmedia, sancionat amb 2.8 milions per incomplir condicions de la fusió d'Antena 3 i La Sexta

|

Atresmedia


La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha sancionat amb 2,8 milions d'euros a Atresmedia per "l'incompliment de determinades condicions imposades en la concentració d'Antena 3 i La Sexta autoritzada en 2012". Aquest incompliment que suposa una infracció "molt greu" de la Llei de Defensa de la Competència (LDC), segons informa l'organisme.


Fonts del grup han confirmat a Europa Press que recorreran la sanció. En aquest sentit, la CNMC recorda en la seva resolució que, tot i que contra la mateixa no cap recurs en via administrativa, Atresmedia té un termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la notificació per interposar recurs contenciós-administratiu a l'Audiència Nacional .


En concret, l'organisme regulador afirma que s'ha acreditat l'incompliment de les condicions relatives al mercat de la publicitat televisiva (entre octubre de 2012 i febrer de 2014), a l'adquisició de continguts i als mercats de comercialització de continguts (entre setembre de 2012 i novembre de 2014).


Així, recorda en referència al mercat de publicitat, les condicions a què va ser sotmesa la concentració tenien com a objectiu que Atresmedia no pogués desenvolupar polítiques comercials que limitessin la llibertat de contractació dels anunciants o que excloguessin a tercers operadors de televisió en obert de l'accés al mercat publicitari.


No obstant això, la CNMC considera que s'ha demostrat l'incompliment d'aquestes condicions a través de "la vinculació de la venda de publicitat entre els canals del grup Atresmedia i la inexistència d'una oferta comercial suficient que permeti comprar qualsevol combinació dels canals del grup , tenint el client l'absoluta llibertat per a distribuir la seva inversió com estimi convenient ".


Pel que fa a l'adquisició de continguts audiovisuals i els mercats de comercialització de continguts, l'organisme necessita que l'objectiu de les obligacions imposades era assegurar que els continguts audiovisuals adquirits per Atresmedia sortissin periòdicament al mercat. A més, indica que la companyia havia de lliurar informació sobre la seva actuació en els mercats afectats per la concentració.


ANTECEDENTS


Mitjançant resolució de 13 de juliol de 2012 la anterior Autoritat de Competència (Comissió Nacional de la Competència, CNC) va autoritzar l'operació de concentració entre Antena 3 i La Sexta, per la qual Antena 3 de Televisió, SA, adquiria el control exclusiu de Gestora d'Inversions Audiovisuals La Sexta, SA, sotmesa al compliment de determinades condicions.


El Consell de Ministres va acordar autoritzar el 24 d'agost de 2012 la operació de concentració esmentada modificant parcialment les condicions establertes per l'Autoritat de Competència en la seva Resolució de 13 de juliol del 2012.


La CNMC ha dictat una resolució el 6 de maig de 2015 en la qual assenyala que Atresmedia ha incomplert algunes de les condicions a què es va subordinar l'autorització de l'operació de concentració Antena 3 / La Sexta. Per determinar l'abast i responsabilitat de tal incompliment, es va incoar l'expedient sancionador que ha culminat en la sanció imposada a Atresmedia.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH