Josep Borrell i Eduardo Arroyo, candidats a la cadira 'K' de la RAE

|

RAE


El ple de la Reial Acadèmia Espanyola (RAE) ha estat informat, en la sessió de dijous, de la presentació de les candidatures de l'exministre Josep Borrell i l'artista Eduardo Arroyo per ocupar la cadira 'K', vacant des de la mort d'Ana María Matute (1925-2014), el 25 juny 2014.

 

La convocatòria d'aquesta plaça es va publicar al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) del 17 d'octubre de 2015. La lectura dels elogis i mèrits dels candidats s'efectuarà en el ple del 26 de novembre pròxim i la votació es durà a terme el 3 de desembre.


Tal i com recullen els estatuts de la RAE, que estableix les normes d'ingrés de nous membres a la corporació, cadascuna d'aquestes candidatures està avalada per tres acadèmics.


En el cas de Borrell, el català compta amb el suport de Luis María Anson, José B. Terceiro i Carme Riera, mentre que Arroyo està recolzat pels acadèmics Francisco Rico, Juan Luis Cebrián i Salvador Gutiérrez Ordóñez.


La RAE compta amb un total de 46 cadires acadèmiques. Actualment, a més de la 'K', està vacant la cadira corresponent a la lletra 'M', l'últim titular va ser Carlos Bousoño.


A més, la cadira 'S', vacant des de la mort de José Luis Pinillos, està en procés d'elecció de candidat -amb la candidatura de Pau Battaner-, que es votarà, com la cadira 'K', el 3 de desembre.


RECENTS INGRESSOS


El guionista, director de cinema i escriptor Manuel Gutiérrez Aragó va ser elegit en el ple del dia 16 d'abril de 2015 per ocupar la cadira 'F', vacant des de la mort de José Luis Sampedro. A més, el ple del 7 de maig va triar a la poeta i traductora Clara Janés per la cadira 'U', l'anterior titular va ser Eduardo García de Enterría.


L'últim a ser elegit, en el ple del 18 de juny, va ser l'escriptor Félix de Azúa, qui ocuparà la cadira 'H', vacant des de la mort de Martí de Riquer. Els tres tenen pendent la lectura dels seus respectius discursos d'ingrés, previstes per al 2016.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH