Endesa destinarà el 100% del seu benefici al pagament de dividends fins al 2019

|

Endesa


Endesa destinarà al pagament de dividends la totalitat del benefici net atribuït durant cinc anys consecutius, entre 2015 i 2019, segons ha anunciat aquest dilluns la companyia, que ha destacat que "es tracta d'una de les polítiques de dividends més atractives del sector de les companyies de serveis públics ".


En concret, el consell d'administració d'Endesa ha aprovat la seva política de remuneració a l'accionista que estableix, entre altres aspectes, que el dividend ordinari per acció que s'acordi repartir fins a 2019 serà igual al 100% del benefici net atribuït ('pay out' ).


Així, per als exercicis 2015 i 2016, el dividend ordinari per acció que s'acordi repartir amb càrrec als dos exercicis serà igual al 100% del resultat net atribuïble en cas que aquest import sigui superior al que resultaria d'aplicar el creixement mínim del 5 % respecte del dividend ordinari repartit amb càrrec a l'exercici anterior.


Per als tres següents anys, 2017, 2018 i 2019, el dividend ordinari serà igual al 100% del benefici ordinari net atribuïble.


L'objectiu del consell d'administració és que el pagament del dividend ordinari es realitzi exclusivament en efectiu mitjançant l'abonament en dos pagaments (gener i juliol) en la data concreta que es determini en cada cas i que serà objecte d'adequada difusió.


El consell d'administració d'Endesa ha establert una estratègia economicofinancera que procura un nivell de generació de caixa "significatiu" que, d'una banda, permet mantenir els nivells d'endeutament de la companyia i, de l'altra, possibilita la maximització de la remuneració dels accionistes.


D'aquesta manera, a més, es compleix l'objectiu d'assegurar la sostenibilitat del pr ojecte empresarial desenvolupat per Endesa, segons ha subratllat la companyia.


D'altra banda, Endesa ha revisat a l'alça el seu Pla Estratègic 2016-2019, amb una previsió d'assolir aquest any un resultat brut d'explotació (Ebitda) d'aproximadament 3.000 milions d'euros i un resultat net de 1.000 milions d'euros, per sobre de els objectius marcats anteriorment.


Per 2016, la companyia estima arribar a un Ebitda de 3.200 milions d'euros, davant l'objectiu anterior de 3.100 milions d'euros, i un benefici net de 1.300 milions d'euros, per sobre dels 1.100 milions marcats anteriorment.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH