Hisenda remet una carta a les comunitats perquè no es relaxin en el compliment del dèficit

|


El Ministeri d'Hisenda ha remès a les comunitats autònomes sengles cartes en què s'insta el cumplimiento dels objectius d'estabilitat pressupostària i de deute públic, així com del període mitjà de pagament a proveïdors.


D'aquesta manera, ha precisat el departament que dirigeix Cristóbal Montoro, es tracta que les comunitats autònomes continuïn amb l'esforç per "mantenir la confiança dels mercats financers i les institucions internacionals en la lluita contra la morositat de les administracions públiques i refermar la millora de la situació econòmica".


En el transcurs de l'any 2015, el deute total no financera ha disminuït en més de 4.063 milions d'euros, fet que suposa una reducció del 19,3% respecte a desembre de 2014.


PAGAMENT A PROVEÏDORS


No obstant això, el període mitjà de pagament als proveïdors del conjunt de les comunitats autònomes es va situar en 55,4 dies al setembre, 6,7 més que en el mes anterior.


Hisenda explica que aquest increment es deu a l'augment tant de la ràtio d'operacions pagades en 4,9 dies, fins als 32,5, com de la d'operacions pendents de pagament, en 7,7 dies, fins als 63,7.


El període mitjà de pagament més elevat va correspondre a Extremadura, amb 112,5 dies, seguida d'Aragó (90,5), Múrcia (82,5), Comunitat Valenciana (70,9), Balears (70,1), Catalunya ( 61,9) i Andalusia (61,5).


Amb períodes inferiors es troben Madrid (40,2), Cantàbria (32,9), Castella-la Manxa (27,6), Galícia (26,6), Castella i Lleó (22,5), Astúries (22), la Rioja (20,3), Canàries (9,5), País Basc (3,9) i Navarra (1,8).


El passat 20 de novembre, el Govern, a través de la Comissió Delegada del Govern per a Assumptes Econòmics (CDGAE), va acordar l'assignació de recursos del Fons de Finançament a comunitats autònomes, per import de 7.889,1 milions d'euros, a les 15 comunitats autònomes adherides a aquest.


Aquests recursos addicionals estan destinats a atendre les necessitats de finançament derivades de dèficits d'exercicis anteriors i evidencien el suport financer del Govern a les comunitats autònomes a través dels mecanismes de liquiditat.


Aquests fons es desemborsaran directament per part de l'Estat en favor dels proveïdors de les comunitats autònomes, atenent especialment els serveis públics fonamentals.


"Després de l'abonament de les quantitats autoritzades, s'espera una millora significativa en el volum de deute comercial i la reducció dels períodes mitjans de pagament del conjunt de les comunitats autònomes", expliquen des d'Hisenda.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH