dissabte, 4 de juliol de 2020

Els centres d'estudis de l'Hospitalet i el Baix Llobregat advoquen per la fusió territorial

|Els presidents del Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat i de l'Hospitalet, Conxita Sánchez i Manuel Domínguez, advoquen per una fusió territorial després de reconèixer les seves limitacions a l'hora d'aconseguir una major coordinació entre les entitats culturals.


Sánchez ha parlat de la necessitat d '"aprendre a cooperar" i que l'Hospitalet "seria benvinguda a la família Llobregat", mentre Domínguez ha plantejat obertament la possibilitat d'arribar a una "fusió" per ser més eficaços, donats els llaços d'afecte i amistat existents entre la comarca i la segona ciutat catalana, tot i les divisions administratives.


Del Baix Llobregat i l'Hospitalet compten amb una gran quantitat i varietat d'equipaments i entitats culturals, però també amb algunes debilitats o llacunes que podrien perjudicar el seu futur. Aquesta és una de les conclusions a les que s'ha arribat durant la presentació del capítol sobre cultura del llibre Qui és qui. Radiografia dels qui ragin a Baix Llobregat i l'Hospitalet.


La presidenta del Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat, Conxita Sánchez, ha valorat molt positivament la diversitat cultural existent a la comarca, però ha reconegut que encara no s'ha aconseguit elaborar "un relat" que permeti posar en valor alguns dels seus trets més genuïns com la seva història industrial, les seves reivindicacions obrer-veïnals o la pluralitat social formada per les diferents onades migratòries.


Referent a això, el president del Centre d'Estudis de l'Hospitalet, Manuel Domínguez, ha alertat del "perill latent" de conflictivitat social si les associacions culturals i les administracions no aconsegueixen integrar els ciutadans provinents d'altres cultures, una cosa en la que amb prou feines han tingut èxit i que s'està aconseguint a través de les escoles, els esplais, l'esport i la religió. De fet, Domínguez ha trobat a faltar representants d'altres cultures en la formació de la recentment creada Coordinadora d'Entitats Culturals de L'H i ha advocat per reconèixer, valorar i dignificar les aportacions de les persones d'altres països.


El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Sant Feliu, Manel Martínez, també ha entonat el mea culpa i ha reconegut que solen tendir a la "política de campanar" i que és hora de treballar entre els diferents municipis per compartir i explotar les iniciatives i equipaments culturals ja existents.


Durant l'acte, celebrat al Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat el passat 27 de novembre, també s'ha animat els agents culturals a explorar noves fórmules de finançament, ja que l'excessiva dependència de la subvencions constitueix un altre problema de les entitats culturals.
Un periodisme al servei de la ciutadania


Des del mes de novembre s'estan realitzant presentacions dels diferents capítols del llibre Qui és qui. Radiografia dels qui ragin a Baix Llobregat i l'Hospitalet. Ja s'han donat a conèixer els capítols Econòmic, de Lleure i Cultura, i està previst que el 3 de desembre es presenti el capítol Policial a la Biblioteca d'Aigüestoses de Sant Andreu de la Barca, amb la participació de Cristina Manresa, comissària en cap de la Regió Policial Metropolitana Sud de Mossos d'Esquadra; José Alberto García, capità de la Guàrdia Civil; Manuel Hernández, comissari en cap de la comissaria territorial del Cos Nacional de Policia i Enric Llorca, alcalde de Sant Andreu de la Barca.


Aquesta obra, iniciativa de la plataforma de continguts periodístics i comunicatius, BCN Content Factory, pretén oferir als ciutadans de la comarca i l'Hospitalet una eina que els ajudi a interpretar millor les informacions que reben i, d'aquesta manera, prendre millors decisions en la seva vida diària. En aquest sentit, pretén dignificar el periodisme oferint un servei útil i de qualitat a la ciutadania.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH