JUNQUERAS I ERC NO PODEN SORTIR IMPUNES

Carmen P .Flores
Portem ja massa temps esperant la postura de la CUP a la investidura de Mas, encara que si ens atenim a moltes declaracions dels seus dirigents, la cosa hauria d'estar clar: no investiran a Mas, seria el coherent. Però la solució està a només unes hores, quan s'acabi la gran assemblea de la formació.Però mentre això passa i totes les mirades estan posades en aquest punt, els d'ERC a part d'estar de precampanya electoral, el seu nucli dur que encapçala Oriol Junqueras s'està anant de rositas i continua deixant fer barbaritats al govern en funcions de "els millors, en retallades ". Com si la coses no anessin amb ells.Un partit, ERC, que diu defensar les polítiques socials. De qui? No hi ha justificació per a enganyar a la gent, dient-li que amb la "independència" viuran millor. Ells saben que menteixen per moltes raons que ara no entrarem perquè no és el tema d'aquest article. Junqueras està en el mitjà com el convidat de pedra i de tant en tant parla, però es "limita" a veure-les venir. Mentre el seu partit, ERC va sumant vots, la sanitat pública va restant eficàcia, precarietat laboral, tancament de llits, de quiròfans, de serveis, amb les conseqüències que tots coneixem, encara que tractin d'ocultar: llargues llistes d'espera de tot tipus, collapses en urgències, dolor, patiment i morts evitables ...


Miri vostè Sr Junqueras, el patriota, des del 2010 al 2014, s'han retallat 1.500 milions d'euros del pressupost sanitari. S'ha "prescindit", només a l'ICS, de 5.810 professionals sanitaris entre metges, infermeres, auxiliars etc. Si vol parlem dels consorcis com el de Lleida, dels negocis dins de l'Hospital Clínic de la privada Barnaclinic, o del gran projecte de la venda de dades (viu +). O de l'estratègia emprada per Boi Ruiz, dissenyada per Josep Prat, -el imputat en el Cas Innova, que se li ha vist menjant en més d'una ocasió amb el conseller Ruiz- per mercantilitzar i privatitzar serveis públics cap a empreses privades, això sí , amb ànim de lucre. Si vol li dono, només una pinzellada, de la joia de la corona sanitària, el CatSalut, que el 2010 va transferir uns 63,8 milions d'euros a IDC SALUT (una multinacional sueca el propietari és el fons de capital CVC). Aquesta mateixa empresa, el 2012 va rebre 127 milions i del 2011 al 2013 ha percebut gairebé 250 milions d'euros. Mentre que a la sanitat pública se li aplicaven retallades després retallades.El titular de salut executa el mandat del govern i una mica més, de passar entitats públiques, traient de l'ICS a consorcis sotmesos a dret privat per tenir menys control i facilitar així l'activitat privada. Les derivacions de pacients a centres privats que fan negocis amb la salut, amb l'excusa de les retallades que només pateixen els centres públics i més: l'estafa perquè es paga dues vegades pel mateix servei. Els pacients que van a l'hospital públic per saltar-se la llista d'espera paguen per ser atesos, perquè el servei públic no els pot garantir aquesta accessibilitat ràpida per les retallades. I sap que passa amb tot això Sr Junqueras, doncs que no és casual que aparegui la corrupció, sinó que és estructural en el sistema sanitari pel model públic privat concertat, poc transparent, d'amiguisme i sense control.Li dono més dades, s'han detectat casos de corrupció o mala gestió dels diners públics en el 30% dels hospitals concertats. Unes 17 de les 53 entitats concertades pel sistema públic (gestionats per fundacions, consorcis i empreses no estan sotmeses als controls de dret públic) La Sindicatura de Comptes ha trobat irregularitats "recurrents" en els consorcis sanitaris (adjudicacions a dit i pagaments injustificats a directius, entre d'altres). Però estigui tranquil ja que la majoria d'ells encara s'estan investigant. I coneixent tot això, només en sanitat, ¿vostè, Sr Junqueras continua parlant d'independència  i donant seu suport als responsables de les destrosses? Vostè i la seva ERC són còmplices de tot els que està fent aquest govern amb la sanitat pública. Per tot això, vostè Sr Junqueras i ERC no poden anar-se'n impunes.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH