divendres, 10 de juliol de 2020

Iberdrola s'adhereix al programa per a la protecció dels clients vulnerables de l'AMB

|


Iberdrola s'ha adherit al programa per a la protecció dels clients en situació de vulnerabilitat amb què ja compta l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), mitjançant el qual es protegeix als ciutadans econòmicament desfavorits dels municipis que conformen l'AMB.


Aquest acord d'adhesió ha estat ratificat aquest matí a la capital barcelonina pel vicepresident executiu de l'AMB, Antonio Balmón, i el delegat Comercial d'Iberdrola a Catalunya, Valentin Viejo.


L'objecte de l'acord segellat avui, en el marc del compromís de les dues institucions amb els principis de solidaritat i servei a la comunitat, és establir els mecanismes de coordinació necessaris de cara a tractar d'evitar la suspensió del subministrament elèctric i / o de gas per impagament de la factura als ciutadans vulnerables oa assegurar el seu immediat restabliment en el cas que ja s'hagi procedit a la suspensió del mateix.


L'esmentada protecció és d'aplicació a tots aquells clients que tinguin contractat amb Iberdrola el subministrament elèctric i / o de gas del seu habitatge habitual, que ha de radicar en algun dels 35 municipis adherits al programa de l'AMB, i que, prèvia valoració tècnica i sol·licitud, puguin ser beneficiaris d'una prestació econòmica destinada a l'atenció de necessitats bàsiques de subsistència en situacions d'emergència social.


En el marc de l'acord, que tindrà una vigència inicial d'un any i serà prorrogable per períodes anuals, Iberdrola es compromet a no suspendre el subministrament d'electricitat i / o de gas a aquests clients en situació de vulnerabilitat mentre es gestiona la concessió, per part dels Serveis Socials dels ajuntaments adherits al programa metropolità, de la citada prestació econòmica, que hauran de destinar a la satisfacció del deute derivat d'aquest subministrament.


POLÍTICA GENERAL DE RSC DEL GRUP IBERDROLA


L'adhesió a l'esmentat programa de l'AMB respon a la recent aprovació i aplicació, per part d'Iberdrola, d'un procediment de protecció a clients econòmicament vulnerables al nostre país, d'acord amb la Política General de Responsabilitat Social Corporativa del Grup.


L'objectiu d'aquesta política és establir els principis bàsics i el marc general d'actuació per a la gestió de les pràctiques de responsabilitat social corporativa que assumeix Iberdrola, així com servir de base per a la integració de la responsabilitat social en el model de negoci del Grup i en la seva estratègia.


En concret, aquest document ha afegit un nou punt en els seus principis d'actuació respecte als seus principals grups d'interès mitjançant el qual Iberdrola es compromet a "prestar atenció als clients en situació de vulnerabilitat i col·laborar, segons les polítiques que estableixin les administracions públiques competents en cada cas, per facilitar l'accés continuat al subministrament d'energia elèctrica i gas".


El Grup completa així els principis que regeixen la relació amb els seus clients, que inclouen a més aspectes com el respecte i compliment de les normes que regulen les activitats de comunicació i màrqueting; la protecció de la salut i la seguretat durant tot el cicle de vida dels productes comercialitzats; la confidencialitat de les dades; la difusió d'informació per a promoure un ús racional, eficient i segur de l'electricitat i el gas; el seguiment dels nivells de qualitat oferts; la recerca contínua d'un millor subministrament i l'accés efectiu a la informació dels clients amb dificultats idiomàtiques o sensorials.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH