divendres, 22 de març de 2019

A Iniciatives i Programes se li van adjudicar contractes per un valor total de 6.222.416,50 euros a Viladecans

|

ajuntament


Nota de l'editor:
He volgut aparèixer en aquest últim lliurament abans de l'inici de la campanya electoral per a les eleccions generals, data en la qual farem una aturada sobre el tema perquè vostès. Puguin decidir en llibertat el seu vot sense condicionants periodístics, per així aclarir una mica l'autoria professional d'aquests informes elaborats a consciència en base a una documentació que obra en el nostre poder des de fa ja un llarg any. Ho fem, perquè l'escàndol que han provocat els mateixos, ha atribuït les dades publicades, seriosos i oficials, a qui no correspon i és aliè als mateixos.


Sàpiga ja tot el món, especialment els ciutadans de Viladecans, que en la fase en què ha treballat durament un documentalista que forma part del Grup Mamut del Baix, no ha intervingut ningú més que els arxius que estan a disposició de tots els ciutadans i el treball de recopilació dur i pacient de qui ha sabut llegir entre línies, coneixent el tema com pocs el que en principi destapo un diari de Tarragona i l'alcalde socialista d'aquella ciutat que es va trobar amb una factura que no comprenia. Després, aquests dada, s després llegir-los i analitzar-los han caigut en les mans d'una redacció que té bones periodistes, la majoria són dones, que són les que han escrit el text que finalment ha arribat a Vostès. Sense censura i sense condicionants.


Quan vam fer públic el mateix, una de les nostres redactores es va posar en contacte telefònic, fins a dues vegades, amb l'empresa Iniciatives i Programes SL perquè digués alguna cosa, la que li vingués de gust, sobre aquest riuada de milions amb què l'equip municipal ha pagat els seus incomptables serveis a la ciutat. A dia d'avui, el silenci ha estat la resposta. Esperem que després dels comicis els puguem oferir la seva versió sobre aquestes adjudicacions públiques perquè seria molt positiu .A nosaltres ens agradaria molt.


El Grup Press Digital és sobretot, una empresa familiar que competeix en desigualtat evident amb altres empreses de comunicació molt més potents financera i mediàticament. La nostra, treballa cada dia amb recursos limitats i resultats econòmics positius en cada exercici, genera ocupació, i paga els seus impostos rigorosament, gràcies a la nostra cartera de clients que són els que financen les nostres pàgines que són d'ells i dels milers de lectors que cada dia ens obliguen a ser més seriosos i rigorosos. No tenim mandats polítics que ens condicionin, de manera que la crítica arriba a tots per igual, fins i tot als amics. En el cas de Viladecans estem davant d'un Ajuntament l'alcalde Don Carlos Ruiz porta a la política 28 anys. Massa temps com perquè un es pregunti si cobrar de la cosa pública ha de ser un privilegi o una vocació respectable i efímera.


Estic segur que la llei ens resoldrà el dilema quan ho consideri procedent. No tinc cap dubte. De moment, quedin-se amb la cobla del que d'Iniciatives és la punta de l'Iceberg de diferents legislatures i el dels pisos oficials a amics, parents, coreligionaris i adversaris la bonoloto d'un temps encara recent que mereix algun que altre article per la nostra part que Vostès. podran ja llegir en el Vilapress. que serà un nou diari digital petit i municipalista que està a punt de néixer.


El 20 de desembre es vota, no al PSC i tampoc l'alcalde Ruiz o el líder d'ICV local JL Atienza sinó al PSOE de Pedro Sánchez oa l'esquerra de Pablo Iglesias o Alberto Garzón, que res tenen a veure amb els plets locals, que bastant els arriba amb els seus. El escric perquè em consta que els mes tontos de totes dues formacions es manifesten ara mateix en els fòrums verbeneros de Viladecans que visiten quan els donen canya atacant durament Catalunya Press pel que publica aquests dies i els afecta, que és de la seva única responsabilitat.


Animo doncs, votin tranquils i sobretot gaudeixin d'aquest últim lliurament abans de la cita electoral perquè ho hem elaborat perquè vostès. S'informin i opinin el que els vingui de gust.

Manuel Fernando González Iglesias
Editor i president del Grup Press Digital

A Iniciatives i Programes se li van adjudicar contractes per un valor total de 6.222.416,50 euros a Viladecans 

El 2012 no és fins al 12 de març que trobem una primera concessió a Iniciatives i Programes per part de l'Ajuntament de Viladecans. En aquella acata de 5/2012 la Junta de Govern Local aprova la primera pròrroga del contracte administratiu de serveis de suport a la coordinació dels consells de districte i de participació ciutadana de Viladecans i del pla de seguiment del PAM i del PEV per valor de 37.975,50 euros i un any de durada. En el mateix acte, però en el seu acord 11 també es va aprovar una altra prorroga, la del contracte administratiu de serveis consistents en la gestió i coordinació tècnica del servei d'ocupació del centre de promoció econòmica i de serveis a les empreses Can Calderón per import de 105.418 , 94 euros. És a dir, 143.394,44 euros de l'estirada. 

A l'abril, es va aprovar l'adjudicació mitjançant procediment obert i tramitació ordinària del contracte administratiu de serveis de desenvolupament de programes municipals socioeducatius als centres oberts de Sant Jordi, Montserratina i Can Palmer, també per Iniciatives i Programes i per a dos anys i per import de 197.897,70 euros i amb càrrec als pressupostos de tres anys comptables, 2012, 2013 i 2014 contra la partida de Gestió de Centres Oberts (1323-2310-2273). 

D'aquí passem al 4 de juny aquest mateix any i ens trobem que la Junta de Govern Local aprova la segona pròrroga del contracte de serveis de dinamització de Can Xic en favor d'aquesta empresa i per import de 182.994,39 euros i per un any més . I el 18 de juny va ser contractada per donar una formació "professionalitzada" de 200 hores de l'especialitat formativa del programa "No t'aturis" en l'itinerari disseny gràfic i multimèdia per import de 8.270 euros per 200 hores. 

Al juliol, se li va tornar a contractar per raó de quantia, per desenvolupar el projecte de prevenció de l'absentisme escolar dins del Pla de Millora de l'èxit escolar per al curs 2012-2013 per un preu de 31.999,32 euros a distribuir entre la partida de Pla Educatiu (12.096 euros), Ajuts a famílies i entitats (15.999,66 euros) i subvenció a AMPAs dels centres escolars (3.903,66 euros). També al juliol i en el seu acord 12 de Ajuntament- Economia, es va aprovar adjudicar a Iniciatives i Programes el contracte per al desenvolupament de diverses actuacions concertades en els programes educatius de l'Ajuntament de Viladecans per import de 54.424,07 euros sobre els pressupostos de 2012 i 2013 i la partida 1350-3240-2264.

Ja a l'octubre i mitjançant un decret d'Alcaldia, se li dóna l'adjudicació per a la gestió i dinamització del centre de recursos Ateno de cultura popular de Can Batllori per import de 88.135,19 euros a computar sobre els exercicis 2012 i 2013 i per un any .

Al desembre se li va prorrogar el contracte de gestió i dinamització de la Xarxa de Casals de barri, Albarosa, Barri de Sales i Hispanitat per un import total de 80.387,64 euros. Nomenant al Senyor Camón, Cap del departament de Cultura com a responsable per part de l'administració de la comprovació i vigilància de la correcta realització del servei objecte de la pròrroga de l'esmentat contracte.


És a dir que el 2012, Iniciatives i Programes recaptar 787.502,75 euros. Que ens portaria a una xifra total de 2008 a 2012
de 5.180.264,10 euros.

En 2013 Iniciatives i Programes segueix guanyant concursos a Viladecans

Al mes de gener de 2013 a Iniciatives i Programes se li prorroga el contracte de serveis de dinamització de la gent gran per un any més i per import de 33.275 euros. I al febrer se li concedeix la segona i en teoria "última" prorroga sobre el contracte de serveis de suport a la coordinació dels consells de districte i participació ciutadana de Viladecans i de seguiment del PEV i del PAM de Viladecans, per 38.678,75 euros.


I per acabar un trimestre tranquil, se li concedeix també la primera pròrroga del contracte de serveis parell a la gestió del projecte d'agent de suport a l'acollida i acompanyament de nouvinguts amb població magribina de Viladecans per un any més i amb un cost total de 44.928,22 euros. A més de la prorroga de contracte de gestió i coordinació tècnica del servei d'ocupació del centre de promoció econòmica i de serveis a les empreses Can Calderón per un import anual de 107.371,14 euros a carregar sobre la partida pressupostària de serveis d'ocupació cofinançada dels pressupostos generals dels exercicis de 2013 i 2014.


El 15 d'abril se li va adjudicar realitzar els serveis d'informació, conscienciació i orientació cívica i d'acció comunitària del municipi per valor de 197.526,79 euros amb càrrec a "acció cívica" i els pressupostos generals dels exercicis 2013 i 2014.

Al juny es va acordar pagar-li a Iniciatives i Programes la factura del mes de març de 2013 de prestació del servei d'informació, conscienciació i orientació al civisme del municipi corresponent al mes de març de 2013, 20.802,71 euros.


En el mateix mes de juny se li va adjudicar, una altra vegada, el contracte de serveis de dinamització de Can Xic, com la gestió i dinamització de les activitats juvenils impulsades des de l'Ajuntament de Viladecans per import total de 306.298,19 euros.


Un mes després el juliol de 2013 se li va aprovar la prorroga de serveis de desenvolupament de diverses actuacions concretades en els programes educatius de Viladecans per import de 55.807,73 sota l'atenta mirada de la cap del Departament d'Educació de l'Àrea de Serveis Personals de l'Ajuntament , la Sra. Rosa Gallardo, ex apoderada com recordaran d'Iniciatives i Programes.


Ja al setembre se li va adjudicar el contracte per al desenvolupament del projecte de Prevenció de l'Absentisme Escolar dins del Pla de Millora de l'Èxit escolar per al curs 2013-2014 per un import de 35.530 euros.

Mentre que a l'octubre de 2013, se li prorrogava el contracte de serveis de gestió i dinamització de l'Ateneu Can Batllori per 88.135,19 euros. I al novembre la segona pròrroga del contracte de dinamització de la xarxa casals de barri de Viladecans per import de 80.387,64 euros.

Arribats al 9 de desembre de 2013 i en 15 minuts, la Junta de Govern Local, va aprovar la primera modificació del contracte administratiu de serveis de dinamització de Can XIC i la gestió de les activitats juvenils impulsades des de l'Ajuntament d'ampliació d'hores de 75 hores de monitorització del projecte "Aules d'Estudi" fins 1.302 hores anuals els anys 2014 i 2015 per un import total de 24.331,30 euros més.


Finalment se li va atorgar el 2013 el contracte "menor" de serveis de contractació d'un dinamitzador per al desenvolupament del programa de foment de la lectura a la Biblioteca Municipal per import de 9.079,84 euros.

En total durant el 2013, aquesta empresa va rebre de l'Ajuntament de Viladecans ni més ni menys de 1.042.152,40 euros. El que fa que de 2008 al 2013 Iniciatives i Programes es portarà de les arques municipals d'aquest municipi un total final de 6.222.416,50 euros.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH