La meitat de la població ha patit en l'últim any mal de coll, grip, tos o refredat

|Almenys un 53 per cent de la població espanyola ha patit en els últims dotze mesos refredats, tos, mal de coll, infecció de les vies respiratòries o grip; mentre que un 39 per cent s'ha vist afectat per dolor en les articulacions; i el 31 per cent ha tenint problema per dormir, com insomni o trastorns del son.


Un 25 per cent dels consultats ha patit acidesa o reflux, i un 23 per cent afirma que té sobre pes o obesitat, segons mostra les conclusions d'un estudi publicat aquest dimecres per Global GfK, que analitza les malalties comunes més freqüents en la població de 22 països, en una mostra de 27.000 persones majors de 15 anys.


Comparant els resultats d'Espanya amb els obtinguts a la resta de països, es veu que coincideix el refredat i la tos com el principal problema de salut patit en l'últim any. Només hi ha dos punts percentuals de diferència entre la dada espanyol i el global (53% enfront del 51%, respectivament).


On sí que hi ha diferències més significatives són en la resta malalties identificades pels entrevistats: mentre que a Espanya, el segon lloc l'ocupen els dolors musculars (39%), a la resta de països aquesta posició és per a l'insomni i els trastorns del son que afecten el 27% dels consultats.


A nivell internacional, en tercer lloc apareixen els dolors musculars (25%), a continuació, els problemes de pes (21%) i, finalment, les migranyes o severs mals de cap (21%).LES DONES TENEN MÉS PROBLEMES


Les dones presenten percentatges més alts de problemes de salut, tant a nivell nacional com mundial. Mentre que en l'àmbit internacional el 49% dels homes ha patit refredats i tos, la dada puja fins al 53% en el cas de les dones; també han patit en l'últim any més trastorns del son (32% enfront de 24%) i dolors musculars (26% enfront del 24%).


A Espanya, la principal malaltia han estat els refredats, tos, mal de coll o grip amb un 57% enfront d'un 48% d'homes. A més, un 45% de les dones diu haver patit en l'últim any dolor en les articulacions, davant d'un 34% dels homes. Altres índexs alts que presenten les dones són l'insomni (38%), els dolors d'esquena (26%) o els problemes de pes (25%).
DADES PER PAÏSOS


Quant als resultats obtinguts en els diferents països, República Txeca (67%), Rússia (62%), Polònia (58%) i la Xina (57%) són els que mostren un major percentatge de gent amb refredats, tos, mal de coll, infeccions de les vies respiratòries o grip en els últims dotze mesos.


Per contra, els que tenen percentatges més baixos són el Japó (39%), Estats Units (39%), França (40%) i Holanda (42%). L'informe destaca el cas del Japó les següents malalties, els dolors musculars i les migranyes només han afectat al 19 i al 16 per cent de la seva població, respectivament.


Als països del nostre entorn, França, Alemanya, Itàlia i el Regne Unit els resultats són molt semblants. Les malalties que més pateixen són les afeccions respiratòries, el dolor en les articulacions, l'insomni, l'acidesa estomacal, els problemes de pes, les migranyes i el mal d'esquena.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH