dimarts, 7 de juliol de 2020

Adif i Renfe estableixen un pla especial de transport per a les línies R2 nord, R8 i R11

|Adif i Renfe han establert un pla especial de transport per a reduir les afectacions als viatgers de les línies R2 nord, R8 i R11 provocades pel robatori de coure del sistema d’electrificació que s’ha produït sobre les 02.15 hores d’ahir a la Bifurcació Mollet.


Aquesta incidència provoca la limitació de la capacitat a aquestes línies i fa necessari reestructurar el servei mentre que es procedeix a la reposició dels elements afectats per aquesta incidència, que pot durar alguns dies.


Per a minimitzar l’afectació als viatgers i facilitar la seva mobilitat, el servei s’ha adequat de la següent manera:


Línia R2 nord (Sant Celoni – Aeroport per Granollers Centre): es divideix en dos sublínies:


§ Sant Celoni – Granollers – Gavà: Circularan dos trens per hora i sentit


§ Aeroport – Sant Andreu Comtal: Servei de dos trens per hora i sentit


A més es reforçarà l’oferta amb un servei complementari d’autocars directes a Barcelona Sant Andreu Arenal des de Granollers Centre, Mollet Sant Fost, Montmeló i La Llagosta. A Sant Andreu Arenal els viatgers disposen de trens de Rodalies de les línies R3 i R4, així com els serveis de Metro i autobús.


Línia R8 (Martorell – Granollers Centre por Cerdanyola UAB):


§ Martorell – Cerdanyola Universitat: Servei habitual en tren.


§ Cerdanyola Universitat – Granollers Centre: Servei alternatiu per carretera.


Línea R11 (Portbou – Barcelona por Girona): Circularan dos trens per hora i sentit


Els viatgers de Montcada poden utilitzar les estacions de les línies R3 i R4 per arribar a Barcelona.


Per a informar i orientar els clients, Renfe i Adif han reforçat el servei d’atenció al client amb 50 persones, que es situaran a les estacions afectades. A aquestes es publicaran cartells amb horaris orientatius dels serveis establerts.


A més, s’informarà als viatgers mitjançant megafonia de trens i estacions, @rodalies, app de Rodalies, els webs www.rodaliesdecatalunya.cat i www.adif.es i el telèfon 900 41 00 41.


Durant la jornada d’avui es veuran afectats pels retards 200 trens i 60.000 viatgers.


DESCRIPCIÓ DE LA INCIDÈNCIA


A les 02.15 hores d’ahir, dimarts 15 de desembre, tècnics del Control de Tràfic Centralitzat (CTC) de Barcelona han detectat la desconnexió de les subestacions elèctriques de Mollet i Sant Cugat, falta de tensió per una via entre Rubí i Mollet-Sant Fost i afectacions a les comunicacions i control de trànsit als trams entre les estacions de Cerdanyola UAB i Mollet, i aquesta i La Llagosta.


Desplaçats tècnics d’Adif fins al lloc de la incidència, han detectat no només el robatori de 360 metres aproximadament d’un cable del sistema d’electrificació, sinó que un dels cables d’alta tensió havia fet contacte amb altres conductors elèctrics de baixa tensió dels sistemes de senyalització, de gestió del trànsit i installacions de seguretat, provocant diversos incendis i greus afectacions generalitzades a diferents punts d’aquests trams.


Segons les primeres anàlisis realitzades per tècnics d’Adif, s’han vist afectats quatre enclavaments (sistemes de gestió de tots els dispositius de trànsit a estacions o bifurcacions). A més, s’han produït danys en el cablejat de comunicacions, installacions de seguretat, sistemes de senyalització i els sistemes informàtics que regulen la circulació de trens a nivell local a estacions i trajectes entre La Llagosta, Cerdanyola Universitat i Mollet Sant Fost.


La reparació de tots els danys provocats per aquesta incidència aliena és una prioritat absoluta per Adif i, per això s’estan destinant tots els mitjans humans i tècnics necessaris, entre els que es compte la participació d’empreses especialitzades, assistències tècniques i personal qualificat en aquestes àrees. Actualment, s’està procedint a avaluar els danys i realitzar les primeres operacions tècniques necessàries pel restabliment de la normalitat al servei.


D’altra banda, Adif també està valorant els danys per presentar la corresponent denúncia. En aquest sentit, i en el que portem del present any, Adif ja ha presentat 390 denúncies per robatoris a instal.lacions ferroviàries a tota Catalunya, dels que un 90% aproximadament han estat per robatori de cable. Addicionalment, s’han presentat unes altres 200 denúncies per actes de vandalisme.Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH