divendres, 20 de setembre de 2019

Les farmàcies catalanes, pendents del cobrament de part de les factures endarrerides

|


Les farmàcies catalanes es troben pendents de cobrar dues de les tres mensualitats que sumen 213 milions d'euros en concepte de factures endarrerides, en el marc de la transferència del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques de 3.000 milions del romanent del Fons de Liquiditat Autonòmica de 2014 .


Així ho han informat a Europa Press fonts del Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya, que han assenyalat que els diners per pagar les factures d'agost i setembre podria arribar entre aquest dijous i divendres, atès que són més de 650.000 factures les que s'han d'abonar amb aquest fons.


L'Administració deu a les farmàcies la mensualitat d'octubre (117.800.000), que hauria d'haver pagat al desembre, la d'agost (100 milions), que s'hauria d'haver abonat a l'octubre i la de setembre (112.500.000), que s'hauria d'haver pagat al novembre.


D'aquesta manera, el deute que acumula la Generalitat amb les farmàcies --que lamenten que estan cobrant amb una mitjana de 85 dies de retard- és de tres mesos i puja a 330.300.000 d'euros, tot i que el FLA només pagarà dos de les mensualitats esmentades.


La tipologia de pagaments inclosos són aquells definits com a serveis públics fonamentals en l'àmbit social, educatiu i de salut que compleixen les condicions del programa del FLA.


Dins d'aquest grup es troben els pagaments a les farmàcies (213 milions), els concerts sanitaris (715) i socials (36) i els proveïdors en l'àmbit de la salut (901); les despeses en programes socials i educatius (186); els pagaments per ajudes a la dependència (78), convenis socials amb administracions locals (45) i pagaments d'educació universitària (182), que ascendeixen a un total de 2.356 milions d'euros.


També s'incorpora el pagament de les factures de despeses corrents --proveedores de neteja, seguretat, subministraments, informàtica i telecomunicacions, entre d'altres-- de la Generalitat i administracions dependents per a la prestació de serveis bàsics de funcionament, amb un import de 794 milions d'euros.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH