diumenge, 25 de juliol de 2021

L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, amb la col·laboració d’AbbVie, forma neuròlegs en Parkinson avançat

|


La Unitat de Trastorns del Moviment del Servei de Neurologia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona, a través del seu centre nacional de formació de neurologia, i amb la collaboració de l’empresa biofarmacèutica AbbVie ha organitzat el "Taller de formació sobre el maneig del pacient amb infusió intestinal continua de levodopa/carbidopa". La sessió, impartida per la doctora Berta Pascual, neuròloga adjunta de la Unitat, i Antonia Campolongo, infermera de la mateixa Unitat, té l’objectiu de formar neuròlegs en el maneig de pacients amb malaltia de Parkinson i del tractament indicat per a les fases avançades de la malaltia.


La malaltia de Parkinson és una patologia neurològica crònica i complexa que cursa amb símptomes motors (lentitud de moviments, tremolor, rigidesa, inestabilitat postural) i no motors (trastorns de la son, restrenyiment, problemes visuals, respiratoris, urinaris, cognitius o anímics). A mesura que evoluciona la malaltia, apareixen fluctuacions motores i no motores, i els símptomes poden arribar a ser invalidants.


A mesura que la malaltia progressa, els símptomes de gran part dels pacients deixen de respondre adequadament als fàrmacs convencionals (la majoria d’ells, orals), això suposa un deteriorament de llur autonomia per a realitzar les activitats quotidianes i qualitat de vida. L’existència de fluctuacions motores fa que sovint calguin altres opcions terapèutiques més avançades, amb les que els pacients guanyen autonomia, s’aconsegueix una major estabilitat dels símptomes, de la malaltia i, en definitiva, millora llur qualitat de vida.


Per a una adequada atenció dels pacients i una correcta implantació d’aquest tractament en estat avançat, cal la collaboració i el treball conjunt d’un equip multidisciplinari en el qual es trobi involucrat el Servei de Neurologia -que determina el tractament més adient a cada pacient i realitza el seguiment-; el personal d’Infermeria especialitzat en la malaltia de Parkinson que, a més del seguiment i supervisió, ofereix als pacients recomanacions sobre l’ús i la correcta administració del tractament; i en el cas del tipus de tractament avançat sobre el que cursa el taller, el Servei de Patologia Digestiva- encarregat de d’implantar la gastronomia percutània.


En aquest sentit, una formació adequada dels neuròlegs implicats en el tractament de la malaltia de Parkinson és fonamental per a un millor control i seguiment dels pacients. D’acord amb els organitzadors del taller, “aquest tipus de jornades aporten als professionals els coneixements necessaris per al control dels pacients amb malaltia de Parkinson avançada tractats amb infusió continua intraduodenal de levodopa/carbidopa, així com per a un adequat procés d’instauració del tractament, optimització del seguiment i maneig de les complicacions. Cada pacient amb malaltia de Parkinson és diferent i únic; per aquest motiu, li cal un tractament adequat i ajustat a les seves necessitats. Per això, amb aquestes activitats s’aconsegueix que els professionals es sentin més capacitats i segurs al manipular la bomba i formar al pacient/cuidador”.


L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona és un referent nacional en el tractament de pacients amb malaltia de Parkinson avançada i un dels pocs a Catalunya que ofereix formació experta en la implementació d’aquest tractament a través del seu servei especialitzat de Neurologia.


Sobre AbbVie


AbbVie és una empresa biofarmacèutica dedicada a la investigació, fundada al 2013 després de la seva separació d’Abbott Laboratories. La missió de l’empresa és utilitzar el seu coneixement expert, personal dedicat i singular enfocament en innovació per a desenvolupar i comercialitzar teràpies avançades per al tractament d’algunes de les malalties més complexes i greus del món. AbbVie dona feina aproximadament a 25 000 persones arreu del món i comercialitza medicaments en més de 170 països. Per a obtenir més informació sobre l’empresa i el seu personal, cartera i compromisos, si us plau, visiteu www.abbvie.com. Seguiu @abbvie a Twitter o vieu els currículums a les nostres pàgines de Facebook o LinkedIn.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH