diumenge, 26 de gener de 2020

Gas Natural Fenosa reestructura la seva activitat de gas a Xile

|Gas Natural Fenosa ha decidit reestructurar la seva activitat de gas a Xile, amb la desinversió en el negoci de gas liquat del petroli (GLP) per focalitzar-se en el del gas natural.


Segons ha comunicat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), el grup ha arribat a un acord per a la divisió de la societat Gasco en dues empreses diferents, una dedicada al negoci del gas natural --Gasco GN-- i la una altra al negoci del GLP, que mantindrà la denominació de Gasco SA.


L'acord per aquesta reestructuració ha estat signat entre la gasista, a través de la seva filial GNF Xile, i la família Pérez Cruz. Gasco està participada en un 57% per CGE, la filial de Gas Natural Fenosa, i per la família Pérez Cruz en un 22%, corresponent la resta del capital al 'free float'.


En concret, l'operació permetrà a Gas Natural Fenosa dur a terme una "separació clara" de les activitats de gas natural i de GLP, que passaran així a mans de la família Pérez Cruz.


A més, la gasista indica que representa "una important lògica estratègica" per a ella i la seva filial CGE, ja que amb ella es permet un enfocament en el negoci de distribució de gas, el qual proporciona una major font de sinergies i representa una optimització dels seus actius a Xile, ja que el capital actualment emprat en el negoci de GLP es reutilitzarà en el negoci del gas natural, activitat central del negoci de l'empresa.


Així, segons els termes de l'acord, s'assignarà a Gasco tots els actius relacionats directament o indirectament amb el negoci de GLP, incloses les participacions accionarials de totes les societats referides al negoci de GLP, mentre que els actius relacionats amb el negoci del gas natural , incloent les participacions de totes les societats referides a gas natural, s'assignaran a Gasco GN.


OPAS SOBRE CADA EMPRESA


Així, GNF Xile i la família Pérez Cruz, respectivament, llançaran sengles ofertes públiques d'adquisició d'accions (OPA) pel total de les accions de Gasco GN i de Gasco SA, i es compromet a acudir a l'oferta llançada per l'altra banda, segons correspongui.


Segons l'acord, el valor assignat a cada acció de Gasco SA és de 2.100 pesos xilens (uns 2,76 euros), mentre que cada acció de Gasco GN tindrà un valor de 3.200 pesos xilens (uns 3,02 euros).


Aquests preus seran ajustats per les parts, entre d'altres, per efecte de l'assignació dels bons i determinats actius a les dues societats, així com per efecte dels dividends pagats per Gasco, per Gasco GN, Gasco SA, o per causa de fets produïts a partir del proper 31 de desembre.


En el moment del llançament i liquidació de l'OPA sobre Gasco SA la família Pérez Cruz tindrà el dret, però no l'obligació, de sol·licitar finançament a condicions de mercat a Gas Natural Fenosa, que podrà atorgar-la a través de la filial que desitgi, per el pagament de part del preu de l'opa.


La companyia presidida per Salvador Gabarró ha assenyalat que preveu que aquest procés pugui quedar finalitzat dins de l'any 2016 subjecte a l'obtenció de les autoritzacions i consentiments propis del procés.


Gas Natural Fenosa ha indicat que, un cop conclosa l'operació, analitzarà diferents formes de millorar l'organització, entre les que podria donar-se la fusió de Gasco GN, CGE i GNF Xile, "el que permetrà obtenir eficiències operatives i especialment de gestió".


Així mateix, ha afirmat que no espera que l'operació de desinversió en el negoci de GLP tingui impactes significatius en el seu resultat consolidat.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH