dissabte, 11 de juliol de 2020

Aena aprova una proposta de congelació de taxes aeroportuàries per 2017-2021

|


El consell d'administració d'Aena ha aprovat la proposta provisional de Document de Regulació Aeroportuària (DORA) per al pròxim quinquenni 2017-2021, que recull la congelació de tarifes respecte a les vigents el 2016.


L'esmentada proposta inclou la congelació de tarifes per al període 2017-2021 (ambdós inclosos), sobre les ja estipulades en els pressupostos generals de l'Estat (PGE) per al 2016, que recullen una rebaixa del 1,9% per al proper any sobre les actuals , ha informat Aena a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).


Aena assenyala que aquesta estabilitat tarifària, mantenint-les en el nivell de 2016, és possible "gràcies als nivells d'eficiència aconseguits" a la xarxa dels aeroports espanyols durant els dos darrers anys, així com per la seva capacitat i la modernització de les infraestructures.


La proposta provisional de DORA està subjecta al procés de revisió i aprovació establert en la Llei 18/2014, per la qual cosa no es pot considerar "en cap cas com un document o proposta definitius", subratlla Aena.


Així aquest primer document DORA, que serà objecte de valoració i discussió entre les parts, ha estat ja enviat a les associacions de les companyies aèries i usuaris.


La rebaixa de taxes aeroportuàries de l'1,9% per al 2016 es va incloure en els PGE, després que la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) anul·lés la congelació proposada per Aena per no ajustar-se a la legislació vigent i "no ser correcta "la separació de costos entre les activitats aeroportuàries i comercials. Aena va recórrer sense èxit la resolució del 'superregulador' davant l'Audiència Nacional (AN).


PERÍODE DE CONSULTA


A partir d'ara s'obre un període de consultes entre les parts, que tindrà una durada mínima de dos mesos, i que acabarà abans del 15 de març de 2016, data límit per a la tramesa de la proposta definitiva a la Direcció General d'Aviació Civil .


En compliment amb el nou marc jurídic de regulació i supervisió aeroportuària, també ha estat traslladat per al seu coneixement a la Direcció General de l'Aviació Civil ia la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC).


El nou marc, DORA, estableix així un període de consultes en què es fixin les directrius per a l'evolució de la xarxa, els pronòstics de trànsit i els estàndards de qualitat i capacitat de la xarxa, així com les condicions mínimes de servei, un pla quinquennal d'inversions i del sistema tarifari.


El DORA, que tindrà una durada quinquennal, serà elaborat pel Ministeri de Foment, d'acord amb la proposta d'Aena i als informes dels supervisors del sistema, per a la posterior aprovació en Consell de Ministres.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH