Barcelona obrirà el ple sobre l'estat de la ciutat perquè puguin seguir-els ciutadans i associacions

|


L'Ajuntament de Barcelona traslladarà el ple sobre l'estat de la ciutat del Saló de la Reina Regent a Saló de Cent. L'objectiu, "obrir-lo" a la ciutat i facilitar que puguin seguir-els ciutadans, entitats i associacions.


El debat, que tindrà lloc el proper divendres a les 10.00 hores, tractarà sobre l'informe que presentarà el govern municipal i que servirà com a base per analitzar la situació de la ciutat i les seves perspectives futura, després del que es celebrarà el ple ordinari corresponent al mes de gener, ha detallat el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, en declaracions als periodistes.


Ha destacat que és la primera vegada que el ple debat l'estat de la ciutat al Saló de Cent i no en el de la Reina Regent --on celebren habitualment els plenos-- i que s'obre a la ciutadania, cosa que ha dit que també demanaven grups de l'oposició, després del que ha ressaltat: "Volem que el ple arribi a tota la ciutat".


Pisarello ha explicat que serà una sessió oberta a la ciutadania que es comunicarà als integrants del Consell de Ciutat i del Registre d'Entitats, en un ple en què no hi haurà intervencions del públic i que se celebrarà abans de l'ordinari de gener.


PROPOSTES ESTRATÈGIQUES


El primer tinent d'alcalde ha destacat que, a més de presentar l'informe sobre l'estat de la ciutat, abordaran també les polítiques que planteja el Govern d'Ada Colau i el Pla d'Actuació Municipal: "No només parlarem de com està la ciutat, sinó de propostes estratègiques del govern per abordar aquesta situació".


L'informe recull els principals indicadors socioeconòmics de la ciutat així com les xifres corresponents a l'Informe de Distribució Territorial de la renda familiar disponible (RFD) per càpita a Barcelona el 2014.


Segons les dades, el PIB de la ciutat va créixer en 2014 un 1,3% en termes reals, arribant als 72.100.000 d'euros, després de tres anys amb taxes de creixement negatives.


ATUR


El document també mostra una "disminució sostinguda" de l'atur registrat i un augment del nombre d'afiliats i va registrar un total de 90.000 persones al desembre de 2015, la xifra més baixa des de juny de 2009.


L'atur registrat en relació a la població en edat de treballar --8,6% de mitjana-- supera el 17% en els barris com Ciutat Meridiana i arriba al 19,5% a la Marina del Prat Vermell, mentre que els aturats de llarga durada han assolit les 39.000 persones i representen el 43,1% de l'atur registrat.


El consistori ha destacat que el grau de cobertura dels subsidis per desocupació ha disminuït després arribar al seu màxim al març de 2010 amb el 73,1%, mentre que el 2015 va arribar al 49,2% dels aturats.


Ha subratllat que la conjectura econòmica ha provocat una major demanda de serveis socials a la ciutat, el que provocat un increment del 13,2% de peticions que el 2011, amb un total de 73.027 persones ateses en 2014.


MOBILITAT


L'Ajuntament ha explicat que les actuacions en l'àmbit del transport públic i la mobilitat, el foment de l'estalvi energètic i la utilització de fonts d'energia renovables han contribuït a la reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle ia la lluita contra el canvi climàtic , tot i que ha asseverat que Barcelona supera els límits de concentració mitjana de NO2 establerts per la Unió Europea per a la protecció de la salut.


En relació a l'oferta cultural, la ciutat compta amb una xarxa d'equipaments culturals que reuneix més de 50 museus i centres d'exposicions; 40 biblioteques; 51 centres cívics; més de 50 sales de teatre i tres grans auditoris; nou fàbriques de creació i una trentena d'espais de creació privada, entre altres.Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH