dimecres, 19 de gener de 2022

L'Obra Social la Caixa impulsa un programa per facilitar formació i finançament a joves emprenedors

|


La Obra Social "la Caixa" i MicroBank posen en marxa aquest any un projecte per facilitar formació, acompanyament i finançament a joves emprenedors d'Incorpora, el programa d'integració laboral de l'Obra Social "la Caixa". L'objectiu és facilitar-los formació, acompanyament i finançament perquè puguin desenvolupar el seu projecte.


Aquesta iniciativa respon al convenciment que hi ha persones en risc d'exclusió amb idees de negoci o coneixedores d'una professió que són capaços de crear una empresa si reben un bon assessorament, juntament amb la inversió inicial necessària. La inserció mitjançant l'autoocupació permet augmentar les seves possibilitats de sortir de la situació de vulnerabilitat.


Amb aquesta premissa, Incorpora dissenyarà itineraris personalitzats per a usuaris del programa que apostin per l'autoocupació com a via per accedir al mercat laboral.


Incorpora comptarà amb onze Punts d'Autoocupació a tot Catalunya. Concretament, vuit d'ells estaran a la província de Barcelona, dinamitzats per la Fundació Pimec, Emprèn, Fidem, la Fundació de l'Esperança, Trinijove, Escola Pia Granollers, ADFO-Vic i EMI Manresa, pertanyents al Grup Incorpora Barcelona. Per la seva banda, Tarragona comptarà amb un Punt d'Autoocupació, gestionat per Formació i Treball, del Grup Incorpora Tarragona. A Girona hi haurà un Punt d'Autoocupació gestionat per la Fundació Gentis, que pertany al Grup Incorpora Girona. Finalment, a Lleida s'implantarà un Punt d'Autoocupació, gestionat per Aspid, una entitat pertanyent al Grup Incorpora Lleida.


En total, el programa preveu impulsar 40 punts d'autoocupació en diferents comunitats al llarg d'aquest any, que permetran l'acompanyament de 2.400 persones i la creació de més de 600 microempreses.


MicroBank, per la seva banda, crearà una línia de finançament de 5 milions d'euros anuals dirigida a aquests usuaris del programa Incorpora que desitgin iniciar un projecte d'autoocupació o petit negoci. Aquest banc social també facilitarà formació als tècnics d'autoocupació de les entitats socials col·laboradores del programa Incorpora. A més, assignarà una oficina de referència a aquestes entitats, que canalitzaran la sol·licitud de finançament.


"Volem afavorir que la capacitat d'emprendre estigui a l'abast de totes les persones, també d'aquelles que, tot i comptar amb un bon projecte de negoci, no tenen els recursos necessaris per tirar-lo endavant. És el cas dels usuaris d'Incorpora que aposten per l'autoocupació. Ara, a més de oferir-los assessorament i acompanyament, posem a la seva disposició una línia de microcrèdits a través de MicroBank per ajudar-los a fer realitat el seu somni", explica el president de la Fundació Bancària" la Caixa ", Isidre Fainé.


Aquest acord també contempla l'acompanyament personalitzat als emprenedors d'Incorpora per part de voluntaris de "la Caixa".


Els Punts d'Autoocupació se sumen als Punts de Formació Incorpora, en funcionament des de l'any passat i que tenen com a objectiu millorar l'ocupabilitat dels usuaris d'Incorpora amb més dificultats per trobar feina.


MÉS DE 109.000 CONTRACTACIONS


Incorpora se centra a fomentar la contractació de col·lectius vulnerables, com poden ser persones amb discapacitat, aturats de llarga durada, joves en risc d'exclusió, víctimes de violència de gènere, immigrants i exreclusos, entre d'altres. Des de la seva posada en marxa, el 2006, aquest programa de l'Obra Social "la Caixa" ha facilitat més de 109.000 llocs de treball a tot l'Estat gràcies a la col·laboració de 370 entitats socials.


MicroBank, e l banc social especialitzat en microfinances participat íntegrament per CaixaBank, és l'únic banc d'Espanya dedicat exclusivament al finançament de projectes a través de microcrèdits. L'entitat va ser pionera en el seu model de negoci i segueix sent la que més recursos destina al finançament de projectes a través de microcrèdits.


El banc ofereix microcrèdits per a emprenedors destinats a autònoms, emprenedors i microempreses; i microcrèdits personals i familiars, que tenen com a objectiu atendre necessitats que permetin superar una dificultat temporal i facilitin el desenvolupament personal i familiar. Des de la seva creació, el 2007, MicroBank ha contribuït a crear o consolidar 134.000 llocs de treball, segons un estudi de l'Institut d'Innovació Social d'ESADE.Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH