diumenge, 20 de juny de 2021

CCOO denuncia l'augment d'agressions al personal d'atenció a les oficines de Tributs de Catalunya

|CCOO ha denunciat avui l’augment d’agressions cap al personal d’atenció a les oficines de Tributs de Catalunya a la província de Barcelona. Segons el sindicat, en els darrers mesos els empleats i empleades de l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona (administració base de Tributs de Catalunya), estant patint un continu "degoteig d’amenaces verbals i físiques en l’atenció al ciutadà". El darrer incident greu va tenir lloc dijous 28 de gener a l’oficina situada al municipi de Rubí, on una persona va amenaçar, escridassar i atacar al personal i installacions.


"Aquests actes violents que s’estan produint a les oficines d’atenció ja han estat denunciats i exposats a la Presidenta de la Diputació de Barcelona i a la gerència de l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona, així com al responsable màxim de seguretat de la Corporació, en diverses ocasions, però a dia d’avui, les treballadores i els treballadors de Tributs de Catalunya continuem encara sense cap mesura de seguretat i sense cap protocol d’actuació per a fet front a la constant inseguretat que patim", denuncia CCOO.


Segons el sindicat, "mentre que l’Agencia Tributària Catalana, la Diputació i els diferents ajuntament delegants de la recaptació de tributs disposen de vigilància de seguretat i policia local, el personal de l’Organisme de Gestió Tributària i Tributs de Catalunya realitzen tasques d’embargament i d’execució en locals separats dels edificis públics, i amb només dos o tres persones sense cap mena de vigilància ni mesura de seguretat".


Per a CCOO, aquesta no és una qüestió econòmica per a una administració encarregada de recaptar els impostos i tributs, sinó una manca de respecte cap a les persones treballadores.


"En els darrers anys de crisi, el Ple de la Diputació de Barcelona ha anant aprovant la rebaixa del preu de les taxes que es paguen per les tasques que l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona realitza en la gestió i recaptació dels tributs dels ajuntaments de la província de Barcelona, així com també de l’Agència Tributària, sense tenir en compte que aquesta disminució d’ingressos podia provocar major inseguretat al personal d’atenció al contribuent, en haver de reduir les despeses en seguretat i en mà d’obra", explica al seu comunicat.Per últim, CCOO considera "indignant" el "poc interès" que suscita en els nostres responsables polítics la protecció de les persones que hi treballen pel bé comú, així com la precarietat amb la que s’estan construint les principals estructures d’Estat. "CCOO vol denunciar la passivitat i la deixadesa de la Diputació de Barcelona i dels ajuntaments de la província de Barcelona davant aquests incidents violents, abans de que haguem de lamentar una desgràcia. I insta a les persones responsables a actuar de forma immediata amb la participació dels representats sindicals de les administracions que conformen Tributs de Catalunya a tot el país", finalitza.
Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH