El 59,2% de pacients amb trastorn alimentari realitza primeres recerques de continguts "poc saludables" al web

|


El 59,2% dels pacients amb un trastorn alimentari (com bulímia o anorèxia) fan cerques de continguts "poc saludables" la primera vegada que busquen per Internet. El 31,6% fa seguiment com aprimar ràpid, el 11,6% dietes extremes per perdre pes, el 10,8% navega per blogs a favor de l'anorèxia i la bulímia (pro-ana i pro-mia), i un 5 , 2% com vomitar.


Així ho posa de manifest l'estudi 'Trastorns alimentaris i hàbits de cerca a Internet: resultat d'una enquesta de població clínica', elaborat per un equip de metges i psicòlegs de la Taula de Diàleg per a la Prevenció dels Trastorns de la Conducta Alimentària i que han presentat aquest dilluns la seva presidenta, Marta Voltas, i el director de l'Agència Catalana de Consum, Alfons Conesa.


Segons aquest estudi, del qual es coneixeran els resultats complets dimecres en el marc del Simposi 'Anorèxia i Internet', el 71,3% dels malalts reconeix que els continguts que busquen a la xarxa exerceixen una influència negativa per a la curació de la seva trastorn alimentari.


"L'objectiu d'aquest informe és demostrar la correlació que hi ha entre la influència d'aquests continguts i la potenciació de la malaltia", ha explicat Voltas.


Actualment, hi ha una situació de buit legal per combatre aquests continguts 'on line', a diferència d'altres països com França, on es consideren apologia de l'anorèxia i la bulímia i estan tipificats penalment com una inducció al suïcidi: "Hem de treballar amb les eines que tenim ara per ara. Són escasses, però utilitzarem tots els mitjans", ha reconegut Conesa.


L'estudi es basa en una enquesta clínica realitzada a 294 pacients actualment en tractament d'entre vuit i 59 anys, encara que el 80% de la mostra són persones d'entre 12 i 21 anys, i pel que fa al sexe, el 92,2% són dones i el 7,8% homes.


ELS MENORS SÓN ELS MÉS ACTIUS


Del total d'enquestats, el 85% dels pacients va començar a buscar continguts relacionats amb els trastorns alimentaris quan era menor, i malgrat estar en tractament, un de cada quatre reconeix que continua navegant en aquest tipus de webs.


Els pacients visiten aquestes pàgines a esquena dels seus familiars, ja que en el 87,3% dels casos la família desconeix aquests hàbits, i només en el 40% dels casos la família acaba assabentant-del problema.


28.000 JOVES A CATALUNYA


Els trastorns alimentaris són actualment la tercera malaltia crònica entre la població femenina adolescent de les societats desenvolupades, afectant al 5% de les noies, i està augmentant la seva incidència entre la població adulta.


A Catalunya, hi ha 28.000 joves que pateixen un trastorn de la conducta alimentària, i la taxa de mortalitat per anorèxia se situa en el 10%.Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH