dilluns, 23 de setembre de 2019

Els consumidors de cocaïna tenen "alteracions" en la funció i estructures cerebrals

|


Els consumidors de cocaïna tenen "alteracions" en la funció i les estructures cerebrals respecte a persones sanes. Així ho ha demostrat per primera vegada un estudi de l'Hospital Sant Pau, l'Idibell i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).


El treball, que publica 'Addiction Biology', demostra que el cervell dels consumidors de cocaïna no detecten correctament les conseqüències adverses del propi comportament.


També assenyala que aquests consumidors tenen dificultats en l'atribució de prioritats, presa de decisions i la inhibició de conductes adequades.


Els investigadors van utilitzar 3 tècniques diferents de neuroimatge per ressonància magnètica per estudiar els patrons d'activació cerebrals i la integritat de la matèria grisa i blanca dels consumidors de cocaïna.


Durant l'estudi, es va exposar als participants en un joc d'atzar mentre es mesurava l'activació cerebral associada a aquesta activitat, i els investigadors van descobrir que els consumidors de cocaïna mostren un estadi de "hiperactivació" en una regió profunda del cervell que forma part del conegut com a 'circuit de la recompensa'.


Aquest circuit és molt antic des del punt de vista evolutiu i està format per una sèrie de regions interconnectades que afavoreixen comportaments bàsics, com són menjar o tenir sexe.


Durant la realització de l'anàlisi, els consumidors de cocaïna van mostrar majors activacions que els individus sans, ja sigui quan els resultats en el joc d'atzar van ser favorables com adversos.


HIPERSENSIBILITAT GENERALITZADA


La hipersensibilitat generalitzada es va veure acompanyada d'un perfil d'activació anòmal en una àrea evolucionada del cervell que s'encarrega de la regulació de la pròpia conducta.


Segons els investigadors, el consum repetitiu de substàncies que produeixen plaer i eufòria poden conduir al desenvolupament d'una addicció, i aquest trastorn de naturalesa crònica es caracteritza per la pèrdua del control sobre l'ús de la substància.Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH