dimecres, 16 de juny de 2021

El suport als alumnes més vulnerables, entre les prioritats d'Ensenyament segons Ruiz

|


Els tres reptes de la Conselleria d'Ensenyament per a aquesta legislatura són el desplegament de la Llei d'Educació de Catalunya (LEC), la de Formació Professional (FP) i "focalitzar" el suport als col·lectius més vulnerables. Així ho ha manifestat aquest dimecres la consellera Meritxell Ruiz.


En una compareixença al Parlament, Ruiz ha afirmat que es prioritzaran els recursos per reduir els efectes de la crisi en els alumnes més vulnerables i "dedicar més a qui més ho necessiti".


En aquest sentit, ha explicat que prioritzarà la reducció de la ràtio màxima en els centres d'alta complexitat, passant dels 25 alumnes a 22, un cop acordat amb les pròpies escoles i els ajuntaments.


També anteposarà el manteniment de l'ampliació horària en aquests centres --en aquest curs es fa en 405 centres--, ja que els seus alumnes necessiten més suport en el grup de classe o de forma individualitzada.


Ha assenyalat que s'incrementarà la dotació per a beques menjador fins als 53,6 milions d'euros aquest curs, en una partida que es mantindrà oberta durant tot el curs, i ha remarcat que en el nou model les beques es concedeixen a "les famílies més vulnerables".


Ruiz, a preguntes dels grups parlamentaris, ha subratllat que tots els alumnes que es troben en el tram garantit disposen de beca menjador.


"PROBLEMA DE NATALITAT"


També ha remarcat que el departament vol facilitar l'accés, a partir de la tarifació social, al servei de transport dels ensenyaments obligatoris i dels declarats gratuïts, oferint ajudes als alumnes que visquin en nuclis allunyats o en zones rurals.


Respecte a un eventual tancament de línies de P3 preguntat per els grups, ha remarcat que Catalunya "té un problema de natalitat" que fa que disminueixi el nombre d'alumnes en l'inici del sistema, i ha afirmat que s'ha posat sobre la taula un debat que no agrada.


La consellera ha afirmat que es continuarà amb el treball de competències bàsiques a l'aula, i ha exposat la millora que reflecteixen els resultats de les proves de quart d'ESO i de sisè de Primària --totes dues fixades per la LEC--, així com en el descens en la taxa d'abandonament escolar i l'augment d'alumnes graduats.


"DIES CONTATS" DE LA LOMCE


Ha advocat pel desplegament de la LEC i la derogació de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (Lomce) --de la qual creu que té "els dies comptats" -, així com pel desplegament de la de FP, en el qual s'ha fixat un primer pas en el Pla d'Acreditació i Qualificació Professionals, de la qual ha destacat que s'han ampliat les matrícules un 79% els últims set anys.


Ruiz també s'ha fixat com a prioritat la millora de l'orientació en la Secundària i ensenyaments postobligatoris "estimulant als que tinguin vocació docent", així com la formació inicial i permanent del professorat.


Ha defensat el model escolar català com un èxit i ha advocat per crear alumnes plurilingües amb un domini el català, el castellà i una tercera llengua, així com la difusió de les llengües de la nova immigració sense que això suposi un "mal" a la llengua pròpia.Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH