Bankia tornarà tota la inversió als minoristes que van sortir a borsa

|


Bankia tornarà tota la inversió als accionistes minoristes que van acudir a la sortida de l'entitat a borsa el 2011. A més, se li afegiran els interessos segons ha anunciat el banc.

 

En concret, Bankia retornarà als accionistes minoristes l'import íntegre de la seva inversió inicial a canvi de la devolució de les accions a l'entitat. En el cas que hagin venut les accions, se'ls abonarà la diferència entre el que s'ha invertit i l'obtingut amb la venda dels títols.


En tots dos casos s'han d'abonar uns interessos compensatoris de l'1% anual pel temps transcorregut fins a la restitució de la inversió, segons ha assenyalat l'entitat.


Bankia ha subratllat que tornarà els diners de manera "àgil, ràpida, senzilla, gratuïta i amb total seguretat" als inversors minoristes que van adquirir accions de l'entitat en la seva sortida a borsa sense necessitat de complir cap altra condició i sense els costos ni temps de les reclamacions judicials i extrajudicials.


Davant la nova situació creada per la jurisprudència dictada per les decisions del Tribunal Suprem de rebutjar dos recursos presentats per Bankia i sense perjudici del desenvolupament del procediment que se segueix a l'Audiència Nacional, l'entitat ha decidit articular un procés que permeti als inversors del tram minorista recuperar la seva inversió de forma senzilla i ràpida.


El conseller delegat de Bankia, José Sevilla, ha explicat que, "a la vista dels últims esdeveniments", l'entitat ha pres aquesta decisió perquè tots els accionistes minoristes que van acudir a la sortida a borsa de Bankia recuperin "tota la seva inversió més interessos ".


"Entenem que aquest procés és positiu per diverses raons: en primer lloc, ofereix una sortida als inversors de forma ràpida, ja que recuperaran els seus fons en un termini que estimem no superi els 15 dies des que ho sol·licitin, i, en segon lloc, s'estalvia diners, perquè s'evita el procés judicial o es redueixen els processos ja iniciats ", ha explicat.


"En tercer terme, es protegeix el patrimoni actual de Bankia, en definitiva, els diners dels contribuents, en reduir la factura a abonar en interessos per escurçar els terminis, i, com hem dit, costes al optar per una solució ràpida i extrajudicial ", ha afegit el conseller delegat de l'entitat.


PROVISIÓ SUFICIENT


En l'Oferta de Subscripció d'Accions (OPS) de juliol de 2011, Bankia va obtenir fons a través del tram minorista per import de 1.855 milions d'euros.


D'aquesta quantitat, 255 milions es van vendre abans de març de 2012, de manera que aquests accionistes o bé van tenir pèrdues mínimes o, fins i tot, van guanyar diners.


Així, el Grup BFA-Bankia, amb la informació disponible en l'actualitat i amb l'obertura del procés de devolució, considera que la provisió constituïda per import de 1.840 milions d'euros és "suficient" per cobrir la devolució de la seva inversió als accionistes que ho sol·licitin més els interessos, incloent també els costos judicials a afrontar pels procediments ja en marxa, evitant o reduint les dilacions en la seva tramitació tant per a l'inversor com per a l'entitat.


COM RECUPERAR LA INVERSIÓ?


El termini d'adhesió al procés de devolució de la inversió s'inicia demà, 18 de febrer, i s'estendrà per un període de fins a tres mesos, que l'entitat considera "suficient" per gestionar tots els casos.


Bankia ha explicat que es tracta d'un procés "senzill", ja que n'hi haurà prou amb presentar a les oficines una sol·licitud el model està disponible tant al web corporatiu del banc (www.bankia.com ) com en les pròpies sucursals.


En el cas que les accions s'adquirissin i / o vengueren a través d'una altra entitat, s'haurà de presentar, juntament a l'anterior model, l'extracte del compte de valors en el qual es detallin els moviments amb accions de Bankia.


L'entitat ha explicat que es poden adherir al procés els inversors del tram minorista, encara que tinguin en marxa qualsevol iniciativa, judicial o extrajudicial, de reclamació de la seva inversió a l'entitat.


Si s'hagués interposat una demanda judicial, l'accionista, un cop se li hagi restituït la seva inversió, signarà un acord amb l'entitat pel qual desisteix del procés judicial.


"D'aquesta manera, es té certesa total en la recuperació del 100% de la inversió més els interessos compensatoris pel temps transcorregut per a la totalitat dels inversors minoristes que van acudir a l'OPS de Bankia, s'estalvia temps en l'obtenció de la restitució de la inversió i s'eviten o redueixen els costos i les dilacions del procés judicial ", ha assenyalat l'entitat.


En el cas dels inversors minoristes que tinguin en marxa una reclamació extrajudicial o demanda judicial i decideixin no adherir-se a aquest procés, hauran de seguir el procés judicial, amb els majors costos i dilacions que això implica.


Després de conèixer aquesta decisió, les accions de Bankia lideraven les pujades de l'Ibex 35 a les 9.42 hores, amb una alça del 2,74%, fins a intercanviar-se a un preu de 0,784 euros.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH