divendres, 20 de setembre de 2019

La Fundació Privada Hospital de Sant Pau disposa de 933 immobles per valor de 156 milions

|La Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona disposa d'un total de 933 immobles vinculats a 90 finques per valor de 156.190.000 d'euros nets comptables, segons el valor que tenia al 31 de desembre de 2012 després aplicar la amortització i les pèrdues pel deteriorament.


Així ho ha informat aquest dimecres la Sindicatura de Comptes a través d'un informe emès aquest dimecres.


L'objecte de l'informe 32/2015, presentat pel síndic Andreu Morillas i aprovat pel Ple de la Sindicatura el 22 de desembre de 2015, té el seu origen en la Resolució 234 / X del Parlament que instava a la Sindicatura de Comptes a "fiscalitzar el valor comptable de les finques externes propietat de la fundació".


El 2012, la Divisió de Finques Externes de la fundació gestionava un conjunt 933 immobles de les 90 finques --urbanas o rústicas-- procedents majoritàriament de donacions, herències i llegats, i estan ubicades a 22 municipis catalans, la major part de les quals estan arrendades a tercers, segons sosté la Sindicatura.


D'acord amb l'última taxació efectuada per experts independents en l'últim trimestre de 2013, aquests actius tenien un valor de mercat de 180.840.000 d'euros, i cinc d'ells representaven el 40,3% del valor de mercat total de les finques .


CAN MASDEU


La Sindicatura ha trobat divergències de valor entre els seus informes de fiscalització i les taxacions de la Fundació, tot i que conclou que el valor comptable de les finques en el tancament del 2012 és "raonable", excepte en el cas de la finca de Can Masdeu.


Can Masdeu presenta una diferència entre aquests valors de 4,81 milions d'euros, ja que hi ha diferències respecte a les superfícies i els usos de les finques.


Entre els exercicis de 2008 i 2014, la Fundació va destinar part de les rendes obtingudes --uns 23 milions d'euros-- a "finalitats no vinculades de forma directa al finançament de l'activitat assistencial" que formen part dels objectius de la fundació , d'acord amb els seus estatuts.


En concret, 15,3 milions d'euros es van destinar a finançar la rehabilitació del recinte històric de l'hospital, 3.930.000 d'euros a la construcció del nou hospital, 2,13 milions d'euros a la construcció del nou edifici de la fundació de investigació i 1,65 milions a beques i al Pla d'acció social.


Els comptes anuals també mostren que els resultats positius d'exercicis anteriors de la Divisió, 73.590.000 d'euros, es mantenen en el seu patrimoni i serveixen per pal·liar, en part, el saldo dels resultats negatius acumulats --de 170.560.000 - de la resta d'activitats de la fundació.


La Sindicatura formula tres observacions en relació amb el procediment de contractació de l'empresa taxadora, la formalització d'un gravamen sobre unes finques rebudes a llegat i sobre els serveis facturats entre les empreses del grup.Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH