dissabte, 28 de març de 2020

Destitueixen al gerent de l'ACA pel presumpte desviament de fons de l'ATLL destapat per la CGT

|

atllCatalunyaPress.- L'abril de l'any passat la CGT va portar fins a l'Oficina Antifrau (OAC) un possible desviament en l'ATLL no autoritzat de 7,4 milions d'euros a una empresa d'Acciona. Com a conseqüència d'un dictamen favorable sobre aquesta denúncia de l'Oficina Antifrau la primera víctima del mateix ha estat el gerent de l'ACA.


Lluís Ridao és membre de CDC i germà de Joan Ridao, ex-diputat d'ERC. 


En la denúncia presentada davant l'OAC a la qual va tenir accés CatalunyaPress s'afirmava que "l'Empresa Operadora - que pertany a Acciona- no té ni mitjans humans ni materials i està facturant per uns serveis que ja realitza l'ATLL".


D'aquesta manera, s'incomplia segons la CGT de manera "molt greu la vulneració de les obligacions essencials establertes en el plec", el que comporta, segons la clàusula 29.4 una penalitat d'entre 100.000 i 500.000 euros per cada dia que persisteixi la infracció.


"Si comptem els dies que l'Empresa Operadora ATLL i la pròpia ATLL han estat facturant sense autorització de l'administració la xifra ascendiria fins als 5 milions", finalitza l'escrit. Com ja perfilaven, si l'OAC admetia a tràmit la denúncia serien els tribunals els encarregats d'aclarir tots els dubtes que envolten a un procés des del principi polèmic.


En declaracions a CatalunyaPress, Ermengol Gassiot, en qualitat de Secretari General de la CGT, ha explicat que la contractació irregular s'estava produint "en dos sentits". En primer lloc, s'estan vulnerant "les condicions establertes en el plec de contractació" ja que encara que aquest contempla la contractació de "obres, serveis i subministraments a una entitat en la qual participi l'entitat" s'especifica de manera "molt clara" que qualsevol tipus de contractació s'ha de fer amb una "aprovació explícita de l'organisme regulador", en aquest cas, la Generalitat de Catalunya.


En segon lloc, Gassiot afirmava que estaven "100% segurs" després de revisar el Butlletí del Registre Mercantil que l'empresa "no compta amb cap treballador a la plantilla". cal recordar que l'Empresa Operadora ATLL SA va facturar el 2013 a ATLL un total de 7.400.000 d'euros els serveis de "manteniment i operació a la xarxa pública d'aigües de Catalunya".


Tal com informàvem en aquest mitjà, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, no s'ha assabentat de res i tot l'assumpte s'ha desenvolupat davant els seus "honorables nassos". I així ho va afirmar l'equip de Govern al Parlament en resposta a unes preguntes de la CUP. El President de la Generalitat, Artur Mas, va explicar que "actualment l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) no té constància que hi hagi hagut facturació entre ATLL i Empresa Operadora ATLL" i que al novembre de 2014 s'estava "analitzant la petició d'autorització formulada per ATLL per a la contractació de l'Empresa Operadora ATLL".


Ermengol Gassiot ha preguntat retòricament com el Govern no podia ser conscient d'aquesta contractació irregular ja que, per si fos poc, "el mateix Govern va designar al gerent de l'Agència Catalana de l'Aigua com a membre del Consell d'Administració de l'ATLL". Des de la CGT tenien la "sospita" que aquesta irregularitat en la gestió d'una cosa tan important com l'aigua s'estava fent "com a mínim" amb el Govern de la Generalitat "mirant cap a un altre lloc i desvirtuant la seva funció d'atendre els serveis públic

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH