CaixaBank cedeix 50 pisos més per llogar amb règim assequible

|


CaixaBank i l'Ajuntament de Barcelona  han signat un conveni de col·laboració mitjançant el qual l’entitat cedeix en usdefruit 50 pisos al consistori per destinar-los a lloguer assequible i palliar el problema d’escassetat d’oferta d’habitatge social a la ciutat de Barcelona. 


L’acord l’han signat Josep Maria Montaner, regidor d’Habitatge de l’Ajuntament; Jordi Nicolau, Director Territorial de CaixaBank a Barcelona, Jaume Torrents, director de Relacions Institucionals i Gestió Social de BuildingCenter, la societat especialitzada en la gestió d’actius immobiliaris participada al 100% per CaixaBank.


El conveni, amb una durada de vuit anys, té per objectiu afrontar l’emergència social en l’àmbit de l’habitatge, fomentant el lloguer assequible a la capital catalana, un dels municipis amb una problemàtica social més aguda, tal com figura en el Pla pel Dret a l’Habitatge de la Generalitat de Catalunya.


Els habitatges objecte d’aquest conveni podran incloure pisos en què hi visquin persones en situació d’imminent pèrdua de l’habitatge, ja sigui per impagament del lloguer, o per llançament judicial en casos d’impagaments hipotecaris. Aquestes persones podran regularitzar la seva situació, adherint-se al lloguer assequible.


Les condicions per accedir a un lloguer social consisteixen en trobar-se en situació d’exclusió residencial, pel fet de tenir uns ingressos que no permeten fer front a un habitatge. L’Ajuntament de Barcelona farà la selecció de llogaters seguint els criteris determinats en el marc de la seva política de drets socials i abonarà una quantitat fixa mensual d’entre 75 euros i 125 euros per cadascuna de les unitats cedides. BuildingCenter es compromet a assumir, entre altres conceptes, les quotes de la comunitat de veïns i les inversions necessàries per garantir les condicions d’habitabilitat dels habitatges.


CAIXABANK JA HA FORMALITZAT 339 ARRENDAMENTS SOCIALS 


CaixaBank ja ha formalitzat 339 arrendaments a Barcelona dins dels diferents programes socials d’habitatge de l’entitat. El Grup “la Caixa” compta amb tres programes per atendre la problemàtica de l’habitatge: Habitatge Assequible, Lloguer Solidari, i Lloguer Solidari Descentralitzat. Entre tots tres, més de 12.400 habitatges han estat llogats en règim de lloguer subvencionat.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH