El Constitucional deixa en suspens la Llei catalana de l'Esport

|


La lluita de tribunals entre el Govern central i la Generalitat de Catalunya continua. Després de la Conselleria d'Exteriors li ha arribat el torn a la Llei Catalana d'Exercici de les Professions de l'Esport. El Ple del Constitucional ha admès a tràmit el recurs d'inconstitucionalitat presentat pel Govern pel que la seva vigència queda suspesa almenys cinc mesos mentre s'estudia aquesta impugnació.


En el seu recurs, el Govern va sol·licitar la mesura de suspensió de la norma en compliment article 161.2 de la Constitució, en considerar que la llei catalana vulnera la unitat de mercat i que excedeix les competències de la Generalitat per signar acords internacionals.


Quan transcorrin els cinc mesos de pèrdua de vigència, i si no ha resolt encara sobre el fons, el tribunal de garanties podria prorrogar aquesta suspensió.


En una providència notificada aquest divendres, el TC acorda donar trasllat de la demanda al Congrés dels Diputats i al Senat, així com al Parlament ia la Generalitat, que disposaran de 15 dies per personar-se en el procés i formular les al·legacions que considerin convenients.


L'admissió a tràmit no suposa cap pronunciament sobre el fons del recurs, que el tribunal ha de resoldre en properes dates, segons ha advertit el mateix òrgan en una nota informativa.


En el seu recurs, el Govern apuntava que la norma excedeix les competències de la Generalitat al facultar la Secretaria General d'Esport per signar convenis i acords d'equiparació de professionals i competències mínimes amb registres d'altres països de la UE, perquè Catalunya no té competències per signar acords internacionals.


També es considera inconstitucional l'obligació que s'inscriguin en un registre els professionals de l'esport que exerceixin a Catalunya sense que quedin exclosos de l'obligació dels que exerceixen legalment la seva activitat en altres parts d'Espanya i desitgin fer-ho també en aquesta comunidad.Eso, ha dit, vulnera la unitat de mercat i suposa un element d'inconstitucionalitat perquè vulnera el principi d'eficàcia nacional.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH