Als espanyols els preocupa el mateix la falta de Govern que la independència

|


Des de les eleccions del passat 20 de desembre, Espanya ha viscut un impàs polític sense precedents en la nostra democràcia. Ara bé, tot i que la majoria manifesta que la situació política és negativa, la falta d'un acord que ofereixi un Govern amb prou feines és font de preocupació.


De fet, segons el baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), corresponent al mes de febrer, la situació política es veu com a dolenta o molt dolenta per el 76,7% de la ciutadania. I és més, els espanyols no es mostren especialment optimistes, ja que per a la majoria la situació en la política del país està igual o pitjor que fa un any i per més de la meitat seguirà igual o empitjorarà d'aquí a un any.


No obstant això, a poques persones els preocupa que no s'hagi aconseguit formar Govern després dels comicis del 20-D. De fet, la manca de Govern només preocupa el 1,4% dels enquestats.


ELS MATEIXOS ALS QUE ELS PREOCUPA LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA


Curiosament, la xifra a la qual li preocupa la falta de Govern i la de la independència de Catalunya, és la mateixa, un 1,4%.


De fet, preguntats per quin model d'organització territorial prefereixen, la majoria, un 39,9% aposten per un Estat amb comunitats autònomes com el que hi ha en l'actualitat, seguit d'un 16,8% que prefereix un Estat amb un govern central sense autonomies.


A més, més de la meitat dels enquestats (el 53,3%) se sent tan espanyol com del seu propi gentilici, mentre que només el 11% se sent més de la seva comunitat que espanyol / ai el 6,4% que se sent únicament del seu lloc de procedència.


L'ATUR, PRINCIPAL PREOCUPACIÓ


I és que el tema que més preocupa a la ciutadania segueix sent les elevades xifres d'atur, un tema que preocupa al 78% dels enquestats. Tot i que la corrupció ha experimentat un lleuger repunt després de l'esclat de l'Operació Taula 'a l'Ajuntament de València i continua com a segon problema nacional.


El sondeig es va realitzar entre els dies 1 i 11 de febrer, just després que el Rei encarregués a Pere Sánchez que intentés formar govern i en els dies en què el líder del PSOE va iniciar els contactes per a això. No obstant això, el treball de camp va finalitzar abans de la signatura de l'acord entre PSOE i Ciutadans i de la fracassada investidura de Sánchez.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH