La 38º Cursa El Corte Inglés es celebrarà el 10 d'abril

|
LA CURSAEl diumenge 10 d’abril, a les 9.30 hores, és la cita perquè milers de corredors omplin els principals carrers de Barcelona per participar a la gran festa de l’atletisme popular, la 38a Cursa El Corte Inglés. Després de la reeixida iniciativa de l’any passat, l’organització manté la incorporació d’un xip al dorsal dels atletes populars (sense xip groc) perquè tinguin una referència exacta del seu temps. Aquest salt qualitatiu ha permès situar la Cursa El Corte Inglés com la prova atlètica més rigorosa i multitudinària del món. Segons les dades de la prestigiosa empresa holandesa de control de temps en esdeveniments esportius, My Laps Sports Timing, els 81.014 corredors que van prendre la sortida l’any passat van superar altres proves similars, com la Marató de Hong Kong, que fins aleshores ostentava el rècord de participació.


Del total de corredors, 8.054 atletes es van inscriure amb xip groc, cosa que va suposar un increment del 7% respecte del 2014. L’edició passada també va significar un nou rècord històric de participació femenina a la prova, quan 38.887 dones (un 48% del total d’inscrits) van prendre la sortida.


Els participants recorreran els principals carrers de Barcelona a través dels 10’766 km de recorregut. Aquest circuit tradicional, certificat per la Federació Catalana d’Atletisme, no s’oblida de passar, com cada any, per l’interior de l’Estadi Olímpic de Montjuïc. Passeig de Gràcia / Gran Via serà el punt de sortida per a aquells atletes més competitius que corrin amb el xip groc de propietat. Com sempre, es dividiran per calaixos en funció del temps de cada participant. La resta de corredors populars (amb dorsal-xip) hauran de prendre la sortida des de la Plaça de Catalunya.


La Cursa El Corte Inglés és la cursa més multitudinària de totes les que s’engloben en la Challenge BCN10k i per aquest motiu l’organització implantarà un control al quilòmetre 10 perquè els atletes puguin contrastar el temps en aquest punt proper a la meta, situada, com sempre, a la Plaça de Catalunya. Aquells corredors que completin la prova, havent passat per tots els punts de control establerts al llarg del recorregut, optaran al diploma i als diferents trofeus que s’atorguen en funció del grup d’edat i de la categoria.Inscripcions gratuïtes en líniaLes inscripcions s’inicien avui dimarts a través del web cursaelcorteingles.cat i acabaran el dijous 7 d’abril, a les 22.00 hores. Aquesta opció, més sostenible, serà obligatòria per als corredors amb xip groc, que podran formalitzar-ne la inscripció fins a la data indicada o fins que s’arribin als 10.000 participants. El registre en línia va arribar al 49% d’inscripcions l’any passat; una xifra que l’organització espera augmentar durant aquesta edició. Aquelles persones que prefereixin formalitzar la inscripció de manera presencial, també podran fer-ho gratuïtament als estands especials ubicats als centres comercials d ’El Corte Inglés i d’Hipercor de tot Catalunya, fins al dia abans de la Cursa.


Durant el període d’inscripció, El Corte Inglés del Portal de l’Àngel potenciarà el servei d’anàlisi del trepig, ubicat a la segona planta del centre. Mitjançant una cinta de córrer i una càmera connectada a un ordinador, el programa analitza el tipus de trepig dels atletes. Els resultats obtinguts ajuden a millorar el rendiment del corredor, així com a recomanar el calçat més convenient per evitar futures lesions. Aquest servei és completament gratuït i també funciona demanant cita prèvia a través del web runacademy.es.


Run Academy és un club de corredors, vinculat a El Corte Inglés, que ofereix informació, promocions i diversos serveis a tots els socis. Amb motiu de la 38a Cursa El Corte Inglés, totes les persones registrades a la web tindran l’oportunitat d’entrenar i compartir impressions i consells amb els guanyadors de l’edició de 2015, just uns dies abans de la celebració de la prova.La solidaritat de la Cursa, un valor irrenunciableCàritas Diocesana de Barcelona és l’entitat associada que es beneficiarà de tots els mecanismes de difusió que la Cursa El Corte Inglés posa al seu abast per donar a conèixer el gran treball que desenvolupa. És una entitat amb més de 8.000 socis i donants; l’objectiu és promoure, orientar i coordinar l’acció social i caritativa de la diòcesi. Compta amb un equip de 2.500 professionals i voluntaris que atenen al voltant de 23.500 persones, moltes de les quals en situació d’exclusió. Càritas les acull, formant-les i ajudant-les a accedir als seus drets, a millorar-ne les situacions laborals, d’habitatge, l’economia, la salut i, principalment, les relacions socials.


Per això, compta amb diferents programes d’ajuda, com són l’Acollida i l’acompanyament, l’Ajuda a les necessitats bàsiques, l’Atenció infantil i familiar, l’Atenció a les persones sense sostre, la Formació i la inserció sociolaboral, la Migració, la Gent gran, la Salut mental i la Inserció social penitenciària. Càritas posa a disposició de tots els usuaris diferents serveis per oferir la millor atenció personalitzada a cada un d’ells. Centres d’acollida, assessories jurídiques, subministrament d’aliments i de roba, espais de reforç educatiu, formació d’oficis, borsa de treball, aprenentatges d’idiomes o els serveis d’orientació i atenció psicològica són només alguns dels molts serveis amb què compta Càritas.

Fruit de la collaboració amb la Cursa El Corte Inglés, Càritas ha llançat una campanya de sensibilització, anomenada Càritas, al teu costat a la cursa cap a la Integració, on a través de diferents vídeos, veurem el testimoni de persones que, gràcies a l’esport, han superat diferents obstacles per arribar a la meta de la integració. Aquests vídeos es poden veure a www.caritasbcn.org/jocorroambcor i compartir comentaris a les xarxes socials, amb l’etiqueta #jocorroambcor.


#LaCursaECISota el lema Tu que pots corre la Cursa, es presenta aquesta innovadora campanya, amb un personatge de fantasia, que pretén convertir-se en viral gràcies, també, a la participació activa del voluntariat corporatiu d’El Corte Inglés. I és que al costat de la sirena protagonista de l’espot publicitari, són els empleats d’El Corte Inglés qui protagonitzen el vídeo de presentació d’aquesta 38a Cursa. Diversos treballadors i treballadores dels diferents centres de Catalunya completen diferents perfils, que relaten la vida quotidiana de diversos personatges per tal d’enaltir la pràctica de l’esport popular en el millor escenari possible: la ciutat de Barcelona. Aquesta campanya té com a principal icona l’etiqueta #LaCursaECI, que l’organització pretén convertir en un referent per a tots els seguidors de la Cursa en cadascuna de les seves plataformes de Twitter, Facebook i Instagram.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH