La CUP demanarà al Govern que rebutgi la reforma laboral aprovada per PP i CiU

|


La CUP presentarà al ple extraordinari sobre Pobresa d'aquest dimecres 15 propostes de resolució. Entre elles hi haurà que el Govern adapti un posicionament clar contra la reforma laboral aprovada pel PP al 2012 i que, de tots els grups parlamentaris, només va comptar amb el suport de CiU.


A més, també demanarà que l'equip de Puigdemont prengui mesures fiscals per incrementar el nivell d'ingressos i que s'ordene als Mossos d'Esquadra que no executin desnonaments.


En el document que recull les 15 propostes, que han avançat que "en principi" no preveuen presentar-les conjuntament amb cap altre grup, destaquen les crítiques a la reforma laboral que va aprovar l'actual Govern en funcions i va facilitar CDC --llavors amb Unió-- amb qui manté un acord de Govern.


Entre les mesures impositives, destaca l'increment de mesures fiscals i millora de les existents com l'impost de successions, l'impost de patrimoni i el tram autonòmic de l'IRPF "entre d'altres", per permetre un increment dels nivells d'ingressos i garantir una major progressivitat en el sistema.


Una altra de les propostes de resolució que portaran al ple té en compte els desnonaments, i recorda que el Cos de Mossos d'Esquadra ha de garantir sobretot la protecció de les persones i la defensa dels seus drets, "entre ells el d'habitatge" .


"Proposarem la retirada del Cos de Mossos d'Esquadra de totes les accions de desnonament a realitzar en el territori català", especifiquen.


IMPAGAMENT DEL DEUTE IL·LEGÍTIM


Destaca la petició d'una auditoria del deute de la Generalitat a l'apartat en què desgrana que amb ella confien que es pugui identificar que part d'aquest deute és il·legítim i "per tant, poder considerar la seva impagament".


Així mateix, qualifiquen de prioritari que li Govern impulsi la renegociació de totes les finançaments estructurats, separant els pagaments que compensen un servei --inversión i manteniment-- d'aquelles que constitueixen un pagament excessiu respecte al tipus d'interès ia les taxes d'inflació actuals.


A més, volen crear una eina de regulació pública del preu del sòl que estigui "recolzada per una llei que protegeixi l'ús i la conservació del sòl agrari i forestal i que obligui a activar la funció social i ecològica de la terra i la protegeixi davant els processos urbanístics, la construcció d'infraestructures, la sobre explotació i les males pràctiques agràries ".


ACCÉS A L'HABITATGE


Per fer efectiu el dret a l'habitatge, proposen continuar avançant en el desplegament de la llei de mitjanes urgents per afrontar l'emergència en l'habitatge i la pobresa energètica, i garantir la seva aplicació urgent.


Que s'admeti de forma clara l'article que proposa emparar les famílies en situació de risc d'exclusió social que pateixin processos de desnonament en precari quan els propietaris dels habitatges siguin grans tenidors.


Proposen duplicar les ajudes que reben les entitats socials que incorporen pisos de la Xarxa d'Habitatge d'Inclusió que passarien de 1.200 euros anuals a 2.400 i convertir la cessió temporal de pisos de la Sareb a la Generalitat en una apropiació i cessió en règim d'ús o dret de superfície.


BEQUES MENJADOR


Pretenen establir nous criteris d'accés a les beques menjador perquè cada curs els barems que s'acordin assegurin l'accés a aquelles famílies amb ingressos inferiors al llindar de risc de pobresa calculat anualment per l'Idescat a partir de l'enquesta.


A més, proposa una cartera bàsica de sanitat pública per a menors d'edat que inclogui tots els elements necessaris per a l'exercici efectiu dels drets a la salut, en particular, de tots els drets dels menors en general.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH