Colau i els militars espanyols

Carmen P .Flores

Quan un candidat o candidata concorre a unes eleccions i els votants, o els pactes fan que governi, sense renunciar al seu programa, fa el salt per representar i servir a tots els ciutadans, independentment de les ideologies.


Per això, una alcaldessa, com la de Barcelona, ha de ser de tots i cadascuns dels ciutadans, l'hagin votat o no. El respecte, la defensa, la protecció i els esforços de la persona que regeix els destins de la ciutat, no hauria de posar-se en dubte en cap moment.


L'alcaldessa Colau, que ho és d'una de les ciutats més conegudes, amb més projecció internacional, ha d'exercir d'acord a aquestes premisses li agradi o no. Sinó que es vagi a casa. La manca d'experiència, la sinceritat mal entesa, o el tenir contents al seu "clientela", no justifica una sèrie de coses que està fent malament, molt malament.


La penúltima protagonitzada per Colau, al Saló d'Ensenyament, a l'estand que l'exèrcit havia posat a les instal·lacions del recinte firal, com altres institucions per mostrar als joves una possible sortida professional, l'alcaldessa va dir als militars: "preferiria que vostès no estiguessin aquí", al que els dos militars, educadament, li van respondre:" molt bé, fins després"...


Donya Ada s'ha passat diversos pobles i unes quantes muntanyes. Vostè és l'alcaldessa de tots o senzillament només dels que no volen a l'exèrcit? En aquests moments, estem en un Estat de Dret, en un país democràtic i l'exèrcit que, ara és professional i no obligatori, té els seus drets, no només obligacions. L'exèrcit també representa una sortida professional per als joves que vulguin aquesta opció, li agradi a vostè o no li agradi. Perquè hi ha molta gent a la qual tampoc li agrada la Guàrdia Urbana o els Mossos i no per això els van a suprimir, o sí?


La tolerància a les coses que no li agrada, però que sí agrada a altres ha d'imperar en el seu mandat. El contrari és fer el mateix que tant s'ha criticat ... la dictadura d'una ideologia en contra de la llibertat de la majoria ... No s'assembli Donya Ada a algú que va dir: "Sóc democràtic, però a la meva manera". No oblidi que els militars no comencen les guerres sinó que són els polítics els que prenen la decisió de declarar-la i ells compleixen només compleixen ordres ...


L'exèrcit forma part molt directa d'aquesta societat. "Convivència és, sobretot, compartir, participar en la vida dels altres i fer participar a l'altre en la pròpia", deia Enrique Rojas. Per això, per mostrar el que fan i compartir-lo amb els joves, tenen dret a participar en qualsevol saló que ho sol·licitin i tingui sentit. A l'exèrcit cal tenir-ho al costat, no davant.


Les transicions d'etapes polítiques s'han de fer amb tranquil·litat, paciència, cautela i procurant molestar el mínim possible a la ciutadania. Les ciutats no es conquereixen en un sol mandat, i molt menys, tenint als ciutadans en contra. Rectificar dignifica les persones que ho fan ...


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH