El 60% dels militants de CDC veu necessari canviar el nom del partit

|


El 60% de militants i simpatitzants de CDC opten per canviar el nom del partit en el seu procés de refundació. Un 27% preferiria mantenir-lo, mentre que el 11,8% no sap o no contesta.


Són dades que ha ofert la portaveu de CDC, Marta Pascal, aquest dilluns en roda de premsa, recopilades a partir de 500 entrevistes que els militants i simpatitzants estan responent a la sessions de debat intern que el partit ve organitzant des de fa setmanes.


Del 60% que aposta per canviar el nom, el 35,2% demana que en el nou nom aparegui la paraula Convergència, el 10,1% advoca perquè no aparegui i el 14,7% formula propostes i suggeriments de quin hauria de ser el nom.


Així, si el partit segueix definitivament la posició dels seus militants --encara queden moltes enquestes per fer--, l'opció definitiva seria canviar el nom del partit, Convergència Democràtica de Catalunya, però mantenir la part 'Convergència', a la marca.


Altres dades és que 7 de cada 10 enquestats afirmen que en cas d'investigació judicial, la persona investigada no pot concórrer en llistes electorals; a més, 4 de cada 10 sosté que cal dimitir quan hi hagi sentència ferma, 2,5 en el moment de la citació com investigat, i 2,2 quan s'obri judici oral.


DACIÓ EN PAGAMENT I AJUDES IMMIGRANTS


Sobre qüestions socials, el 89% està a favor de la regulació de la prostitució; el 90% creuen que hauria de pujar-se el salari mínim; el 85% que s'ha de fer un ús més intensiu del referèndum vinculant; un 81% avala la coexistència de l'escola pública i la concertada, i un 89% diu que la religió no ha de interferir en la vida pública.


A més, un 64% és partidari de la dació en pagament en cas de no poder afrontar la hipoteca; el 63% és partidari de limitar les ajudes a immigrants que no cotitzin, i el 79% considera que les persones han de poder accedir a l'adopció independentment de la seva orientació sexual.


IDEOLOGIA


CDC també pregunta als seus militants sobre el futur marc ideològic de la formació: en l'eix esquerra-dreta, on 0 és extrema esquerra i 10 extrema dreta, els militants demanen situar-se al 4,957, és a dir, gairebé al centre pur.


A l'eix catalanisme-espanyolisme, on 0 és màxim espanyolisme i 10 màxim catalanisme, el militants demanen situar-se al 9,1; a més, 7,5 de cada 10 enquestats afirmen sentir-se només catalans, pels 2,1 que diuen sentir-se més catalans que espanyols.


Més d'un 90% de militants demanen que el nou partit es defineixi com de "centre ampli": un 45% afirmen que ha de ser de centre estrictament, un 31 ho demanen inclinat cap al centre esquerra, i un 14 cap al centre dreta .


Encara sobre ideologia, un 54 per cent de militants volen que la nova CDC es defineixi com un espai de confluència, un 28 per cent com un espai socialdemòcrata i poc més del 10 com un espai liberal.


PRIMÀRIES


Sobre l'elecció de càrrecs públics, la meitat dels militants aposta per canviar el sistema actual de ternes, i la majoria d'aquests aposten per celebrar primàries, tot i que l'enquesta no ofereix un percentatge exacte.


Els enquestats també s'han pronunciat sobre els procés electorals: al 81% és partidari d'introduir les segones volta en les eleccions, com les municipals, mentre que el 73% són favorables a limitació de mandats, "especialment" en el càrrec de president de la Generalitat.


Segons ha explicat Pascal, el d'aquest dimarts ha estat un petit avanç sobre les dades, ja que encara queden molta opinions per demanar, i ha assegurat que aquestes enquestes, juntament amb els debats interns que s'estan celebrant a municipis de Catalunya, es reflectiran en el "document de síntesi" final que farà el partit.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH