La sentència del TSJC no qüestiona la capacitat de prestar el proveïment d'Agbar

|


Segons fonts jurídiques per CatalunyaPress, la sentència emesa aquest dimecres NO qüestiona la capacitat de prestar el servei d'abastament de l'aigua per part d'AGBAR, i reconeix els títols per a l'esmentat servei.


Aquesta sentència esmena la creació de l'empresa mixta com a conseqüència que l'Àrea Metropolitana de Barcelona no va fer constar en l'expedient la inviabilitat econòmica d'expropiar els títols existents. En conseqüència el qüestionament respon, exclusivament, al procediment administratiu.


La inviabilitat econòmica de l'Àrea Metropolitana de Barcelona per expropiar els títols era evident, ja que els actius d'AGBAR ascendien a 500 milions d'euros.


CONTINUARÀ PRESTANT RELACIÓ A L'ÀREA METROPOLITANA


Aigües de Barcelona continuarà prestant el servei a l'Àrea Metropolitana de Barcelona d'acord amb la sentència emesa dimecres pel TSJC que, d'altra banda, qüestiona l'encàrrec per part de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) a aquesta companyia del servei de sanejament en alta i de depuració.


AMB encarregar a Aigües de Barcelona la gestió de les activitats de sanejament i depuració amb l'objectiu d'establir un model de gestió del cicle integral de l'aigua i el consegüent millor servei als usuaris.


El TSJC reconeix que SGAB té acreditats els drets sobre la xarxa de distribució d'aigua potable que dóna servei als ciutadans. La sentència no és ferma i, per tant, pot recórrer. El president de la sala ha emès un vot particular que confirma la legalitat de la realitat existent. Serà el Tribunal Suprem qui en el seu moment haurà de decidir sobre el fons de la qüestió.


AIGÜES DE BARCELONA


L'empresa publicoprivada Aigües de Barcelona, Empresa Metropolitana de Gestió de l'Cicle Integral de l'Aigua, es va constituir l'1 d'agost de 2013. Està participada en un 70% per Aigües de Barcelona, en un 15% per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i en un altre 15% per Criteria.


SGAB gestiona el cicle integral de l'aigua, des de la captació fins a la potabilització, transport i distribució, a més del sanejament i la depuració d'aigües residuals per al seu retorn al medi natural o la seva reutilització. Ofereix servei a més de tres milions de persones en els municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona. La constitució d'aquesta societat va ser impugnada en el seu dia per Acciona, Aqualia i Aigües de València.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH