Repsol es carrega a 41 directius després de la seva fusió amb Talisman

|


La integració de la canadenca Talisman a Repsol ha provocat una sèrie de canvis en l'equip directiu de l'energètica. En aquest sentit, la fusió s'ha cobrat la cap de 41 directius, entre els quals destaquen per la seva rellevància els directors generals d'Estratègia i Sostenibilitat, Pedro Fernández Frial, i de Persones i Organització, Cristina Sanz Mendiola.


Segons ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), aquestes baixes en l'equip directiu segueixen els criteris habituals d'edat en la companyia.


"Repsol ha aprovat una sèrie de canvis en el seu equip directiu per seguir avançant en els reptes i oportunitats després de la integració de Talisman i els reptes sorgits en el sector", ha justificat la petroliera a la CNMV.


En paraules d'Antonio Brufau, president de la companyia, tant Fernández Frial com Sanz Mendiola "són excepcionals professionals, referents dins i fora de l'empresa, i el lideratge ha estat clau en la configuració de l'actual Repsol".


DOS CÀRRECS DE PES


El càrrec de director general d'Estratègia, Sostenibilitat i Secretaria Tècnica de Repsol que desenvolupava fins ara Fernández Frial, té gran pes corporatiu en l'estructura de la companyia, en incloure les àrees d'Estratègia, Estudis, Tecnologia, Negocis Emergents, Seguretat i Medi Ambient , Responsabilitat Corporativa i Auditoria i Control.


Fernández Frial, és enginyer industrial per l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers Industrials de Madrid i diplomat PDD per l'Institut d'Estudis Superiors de l'Empresa (IESE).


Va iniciar la seva carrera en el grup Repsol a 1980, a l'àrea de refinació. El 1992 es va incorporar a la Direcció de Planificació i Control del grup amb responsabilitat en la planificació del negoci del gas. En 1994 va ser nomenat director de Planificació i Control de l'àrea Química. En 2002 va ser nomenat màxim responsable d'aquesta àrea. En 2003 va ser designat director corporatiu de Planificació i Control del grup Repsol.


Al gener de 2005 va passar a ocupar la posició de director general d'Dowstream, amb responsabilitat sobre els negocis de refinació, màrqueting, Química, GLP, Trading i noves energies.


De la seva banda, Cristina Sanz és enginyer industrial superior per l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers Industrials de Madrid, amb l'especialitat d'organització industrial.


Va desenvolupar els seus primers anys d'activitat professional en el sector siderometal·lúrgic, treballant posteriorment un any a Pittsburgh (EUA) com a col·laboradora a la Carnegie-Mellon University, associada al Departament d' 'Engineering and Public Policy'.


A continuació, va ingressar per oposició en el Cos d'Enginyers Industrials del Ministeri d'Indústria i Energia, on va exercir el lloc de subdirectora general de Relacions Industrials Internacionals. Durant aquest temps va estar a càrrec de les relacions industrials internacionals bilaterals, així com amb la Unió Europea, participant en les negociacions per a la incorporació d'Espanya a les Comunitats Econòmiques Europees.


Posteriorment va ser responsable de la Subdirecció General de Planificació Energètica, incloent les àrees de Medi Ambient i Recerca i Desenvolupament en el sector energètic.


El 1994 s'incorpora al Grup Repsol com a directora de Medi Ambient, passant a ocupar posteriorment la Direcció de Medi Ambient, Seguretat i Qualitat.


Des de maig de 2007 va ocupar el càrrec de directora general de Mitjans, àrea de la qual va ser directora corporativa des de 2005, tenint sota la seva responsabilitat les adreces d'Enginyeria, Tecnologia, Assegurances, Compres i Contractacions, Sistemes de la Informació i Medi Ambient i Seguretat.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH