Hisenda donarà a conèixer la llista de morosos entre maig i juny anualment

|

Hacienda3


El ministre d'Hisenda en funcions, Cristóbal Montoro, ha dictat una Ordre, en vigor a partir de demà dimarts, en la qual s'estableix que la llista de morosos amb la Hisenda Pública es publicarà anualment a partir de l'1 de maig.


Com la Llei general tributària estableix que aquesta llista ha d'estar publicada al primer semestre, el termini de publicació de la mateixa quedarà comprès entre l'1 de maig i el 30 de juny de cada any, segons ha precisat Hisenda en un comunicat.


En aquest llistat figuraran els deutors amb l'Administració Tributària amb deutes o sancions tributàries de més d'un milió d'euros pendents de pagament a 31 de desembre de l'any anterior, i que no es trobin ni ajornades ni suspeses.


La publicació d'aquesta llista s'efectuarà per mitjans electrònics en format PDF i deixarà de ser accessible tres mesos després de la data de la seva di fus n. A més, s'impedirà que aquesta es localitzi a través de motors de cerca a Internet.


Hisenda va publicar la primera llista de morosos a la seva seu electrònica el passat 23 de desembre, incloent-hi els deutors amb l'Administració Tributària amb deutes de més d'un milió d'euros pendents de pagament a 31 de juliol del 2015.


Abans de la publicació de la llista, els deutors afectats seran notificats per Hisenda i tindran un termini de 10 dies hàbils per fer al·legacions. Aquestes només serviran per corregir errors materials si hi fossin, però no per fer el pagament del deute i evitar amb això l'aparició en aquesta llista.


A la llista de morosos publicada el desembre passat i l 'import global de deutes amb Hisenda superava els 15.600 milions d'euros, i la xifra total de deutors arribava als 4.855, dels quals 345 eren persones físiques, amb un deute que sobrepassava els 700 milions d'euros, i 4.510 eren persones jurídiques, amb pagaments pendents de 14.900 milions d'euros.


A la llista de majors deutors amb l'Administració Tributària s'identifica completament als contribuents, siguin persones físiques o jurídiques, amb el seu nom, cognoms, NIF, raó o denominació social completa.


LA LLISTA ANTERIOR, A PUNT DE DESAPARÈIXER


La primera llista de morosos, publicada el passat 23 de desembre, deixarà de ser accessible en un parell de dies a l'complir-se tres mesos des de la seva publicació.


En aquella llista apareixien noms tan coneguts com el de Mario Conde, Dani Pedrosa, els germans Areces, Lorenzo Sanz i els Ruiz-Mateos, a més d'empreses com Reyal Urbis, Nozar, Marsans, Air Comet, Spanair, Pescanova i Grup Cantoblanco.


També figuraven com a deutors amb Hisenda amb deutes superiors al milió d'euros diversos clubs de bàsquet, com l'Estudiantes o el Joventut, i també alguns clubs de futbol, com el Recreativo de Huelva o el Reial Múrcia.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH