diumenge, 25 de octubre de 2020

CiU demana que es debati la nova orientació de Barcelona Activa

|


El grup municipal de CiU a Barcelona ha demanat aquest dilluns la celebració d’un Consell d’Administració extraordinari de Barcelona Activa per debatre la seva nova orientació.


Segons ha anunciat en un comunicat, a la Comissió d’Economia i Hisenda, que se celebra aquest dimarts, el grup de CiU defensarà també dos precs que demanen el govern els informes relatius al turisme encarregats per diferents àrees l’àrea d’Ocupació, Empresa, Comerç i Turisme i l’àrea d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat per a la preparació del Pla Estratègic de Turisme i de Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics; i també que el Regidor responsable de l’àrea de Comerç presenti en el termini d’un mes l’execució del Pla d’Impuls i Suport al Comerç 2013-2016.


Tal y com informa CiU, el Consell d’Administració de Barcelona Activa es va celebrar el passat 16 de març de 2016, en el que es va a donar a conèixer informació referent a la nova orientació de Barcelona Activa, va anar acompanyat d’un nou organigrama. "Els principis de transparència i de representació paritària no s’han acomplert en el nou organigrama de l’empresa, fet que ha quedat demostrat en l’esmentat Consell d’Administració", denuncia CiU..


En la sessió del Consell d’Administració hi va haver intervencions dels sindicats al voltant dels desequilibris de la massa salarial entre el nou equip directiu i l’equip tècnic motivats pel desconeixement d’aquesta massa salarial, i la denúncia feta pels sindicats de que s’estava incomplint el Conveni de l’Estatut dels Treballadors de no respectar la concurrència pública en les noves direccions executives i els problemes actuals en la estructuració de la plantilla.


Atès que no s’ha arribat a cap acord en el període de conciliació entre el Comitè d’Empresa i Barcelona Activa segons van manifestar els sindicats presents en la reunió. La portaveu adjunta de CiU, Sònia Recasens, defensarà a la comissió la següent proposició:


1. Convocar per la primera setmana d’abril un Consell d’Administració extraordinari monogràfic per tractar els temes laborals esmentats anteriorment.


2. Que abans de la celebració del Consell d’Administració de Barcelona Activa, es faci entrega als seus Consellers del Informe de Recursos Humans, de les darreres contractacions fetes, tal i com s’ha compromès el Govern Municipal durant la celebració del Consell d’Administració del 16 de Març del 2016.


3. Aturar l’adjudicació de la licitació número d’expedient 06/16 "Serveis d'assistència tècnica per a la conceptualització i el desenvolupament d'un procés de reorientació i nou model per a Barcelona Activa", fins a no conèixer amb exactitud l’objecte de la licitació.


Sònia Recasens presentarà també un prec que demana que "el Govern Municipal que ens doni la relació d’informes relatius al turisme encarregats per l’àrea d’Ocupació, Empresa, Comerç i Turisme i l’àrea d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat per a la preparació del Pla Estratègic de Turisme i de Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics, amb les dates dels encàrrecs, l’import de les adjudicacions i tercers contractats i que es lliurin durant el transcurs de la Comissió".


De la seva banda, el regidor de CiU Raimond Blasi, atesa la vigència del Pla d’Impuls i Suport al Comerç 2013-2016, formularà el següent prec al govern: "Que el Regidor responsable de l’àrea de Comerç presenti en el termini d’un mes l’execució del Pla d’Impuls i Suport al Comerç 2013-2016 i que ens entreguin el tancament del pressupost de l’àrea de comerç del 2015, en el marc d’aquesta comissió".


A la mateixa comissió, el grup de CiU demana la Compareixença del Regidor responsable de l’àrea de Comerç per explicar quin és el seu capteniment sobre la Taula de Ciutat per l’abordatge de la venda ambulant irregular a l’espai públic i les seves conclusions, així com que ens informi de quantes sancions s’han imposat als consumidors i quants decomisos s’han fet als venedors fins a dia d’avui.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH