dimarts, 12 de novembre de 2019

Interior manté el seu nivell d'alerta 4 per terrorisme a tot Espanya

|

ALERTA TERRORISTACatalunyaPress.- El Ministeri d'Interior manté el seu nivell d'alerta 4 per terrorisme a tot Espanya, que era el que el país ja tenia després dels atemptats de París. Així li ho ha confirmat a CatalunyaPress.


Quan s'activa aquesta alerta es protegeixen sobretot centres i organismes públics o oficials, així com qualssevol altres actius, ja siguin persones, béns, serveis, tecnologia de la informació o altres intangibles, la destrucció, atac o degradació suposi un dany important acord amb la valoració ponderada dels següents criteris: danys a la vida humana, vulneració de drets fonamentals, afectació al normal funcionament de les institucions o dels sectors estratègics, afectació a l'ordre púbic o la convivència, impacte públic, social o simbòlic i pèrdues econòmiques o patrimonials.


L'actual sistema de nivells va entrar en vigor el maig del 2015 com a conseqüència de la publicació de la Instrucció 3/2015 de la Secretaria d'Estat de Seguretat, per la qual es va actualitzar el Pla de Prevenció i Protecció Antiterrorista per tal de millorar, per una banda, la protecció dels potencials objectius de les organitzacions terroristes i reforçar, de l'altra, les capacitats d'investigació i neutralització de l'amenaça


Què és el Nivell d'Alerta Antiterrorista (NAA)?: El Nivell d'Alerta Antiterrorista consisteix en una escala composta per diversos nivells complementaris, cadascun dels quals es troba associat a un grau de risc, en funció de la valoració de l'amenaça terrorista que s'aprecie en cada moment.


Quants nivells hi ha?: La classificació prevista en el Pla de Prevenció i Protecció Antiterrorista compta amb cinc nivells d'activació associats a un determinat nivell de risc: el Nivell 1 correspon a risc baix, el Nivell 2 a risc moderat, el Nivell 3 a risc mitjà, el Nivell 4 a risc alt i el Nivell 5 a risc molt alt.


Què implica cada un dels nivells?: Cada nivell comporta la immediata posada en marxa d'un grup de mesures específiques adaptades a la naturalesa de l'amenaça.


Què puc fer si veig alguna cosa sospitosa?: La col·laboració ciutadana és fonamental per combatre el terrorisme. Si té coneixement, indici o sospita d'activitats que poguessin estar relacionades amb aquest tipus de delinqüència greu, no dubti en posar-se en contacte amb nosaltres a través de la Policia Nacional (091) o de la Guàrdia Civil (062). Recordeu que també té a la seva disposició l'aplicació mòbil gratuïta Alertcops, que li permet enviar a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat un avís geolocalitzada de delicte o situació de risc.


Qui decideix l'activació d'un Nivell d'Alerta Antiterrorista (NAA)?: L'activació de cada NAA és competència del ministre de l'Interior, a través de la Secretaria d'Estat de Seguretat, en base als informes de valoració de l'amenaça i altres circumstàncies associades a la mateixa que elabora un comitè integrat per experts en la lluita antiterrorista.


Quins són els criteris d'activació d'un Nivell d'Alerta Antiterrorista (NAA)?: L'activació de cada NAA depèn de la valoració de l'amenaça i altres circumstàncies associades a aquesta. D'una banda, l'amenaça es valorarà en funció de la intenció, la capacitat i la probabilitat de comissió d'un atemptat terrorista. D'altra, la seva correlació es valorarà en funció de la vulnerabilitat dels potencials objectius d'atac i el seu possible impacte o repercussió.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH