dilluns, 27 de gener de 2020

El CAC, disposat a sancionar El Punt Avui TV per incompliment d'informació de proximitat

|


El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha aprovat aquest 16 de març obrir un període d’informació prèvia al prestador de serveis de comunicació audiovisual Xarxa de Serveis i Comunicacions 2014, que emet sota la marca comercial El Punt Avui TV, per no emetre suficient programació de proximitat.


El període d’informació prèvia té com a finalitat donar audiència al prestador de serveis de comunicació per tal que formuli les manifestacions que consideri oportunes i és previ a l’eventual incoació d’un expedient sancionador.


El CAC va iniciar l’actuació d’ofici en comprovar que el canal d’El Punt Avui TV de la demarcació de Barcelona no complia, eventualment, el compromís particular pel que fa al nombre d’hores setmanals de programació de proximitat. En concret, el compromís particular suposa l’emissió de 60 hores setmanals de programació de proximitat. El CAC, que va analitzar una mostra corresponent al període entre el 21 i 27 d’abril de 2015, va constatar l’emissió de tres programes, incloent-hi les redifusions, que sumaven un total de 4 hores i 13 minuts.


El canal de referència va ser adjudicat inicialment, l’any 2006, a la societat Smile Advertising, SL, que emetia sota la marca comercial Canal Català. Posteriorment, el 2012, aquesta societat es va fusionar per absorció amb Publicitat i Comunicació del Vallès, SL. Posteriorment, el 2014, el Consell va autoritzar l’arrendament de diverses llicències, entre les que es trobava l’esmentada. La societat arrendatària va ser Xarxa de Serveis i Comunicacions 2014, SL. Com a conseqüència de l’autorització, l’empresa arrendatària assumia els deures i les obligacions que es deriven de les llicències de referència.


L’eventual incompliment de l’obligació d’emetre 60 hores setmanals de programació de proximitat seria constitutiu d’una infracció greu, d’acord amb la lletra i de l’article 133 de la Llei 22/2005, de 29 de desembre, de la comunicació audiovisual de Catalunya (LCA). La LCA preveu que les infraccions greus són sancionades amb una multa des de 12.001 euros fins a 90.000 euros.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH