divendres, 30 de juliol de 2021

La preinscripció escolar arrenca amb 67 grups menys de P3

|


La preinscripció escolar pública i concertada per al proper curs ha arrencat a Catalunya amb polèmica. L'oferta de grups de P3 s'ha reduït en 67 grups, a causa, segons explica la Generalitat, a la caiguda demogràfica dels últims 30 anys. D'altra banda, s'han creat 20 nous grups a primer d'ESO.


Aquesta "excusa" no serveix per a les Associacions de Pares i Mares, que, al contrari, insten el Govern a mantenir les actuals per poder reduir la ràtio d'alumne per aula i millorar la qualitat educativa.


Així doncs, la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat oferirà per al curs 2016-2017 un total de 75.940 places de P3 quan la previsió del padró és de 70.117, mentre que en el curs anterior es van oferir 79.300 places per a un padró de 77.455.


L'oferta de places a primer d'ESO de cara al proper serà d i 81.720 places per a un padró de 80.708; el curs actual es van oferir 81.120 places per a un padró de 78.137.


Ensenyament obrirà cinc centres nous d'Infantil i Primària el proper curs a Manresa, Barcelona, Mont-ral i Sant Cugat del Vallès, fusionarà dues escoles de Lleida en una i obrirà tres instituts de Secundària a Barcelona, Torelló i Barberà del Vallès, com va explicar la consellera Meritxell Ruiz a la presentació de les dades.


De cara al proper curs, també passarà a ampliar-se de set a 64 les escoles bressol que s'acolliran al pla experimental per a la implantació del primer cicle d'educació infantil en escoles rurals amb una baixa densitat de població.


La preinscripció escolar acabarà el 7 d'abril, i la matriculació es farà del 13 al 17 de juny per als alumnes d'Infantil, Primària i primer d'ESO i entre el 27 de juny i l'1 de juliol per als de segon, tercer i quart d'ESO.


NOUS CRITERIS


Com a novetat, Ensenyament ha canviat criteris de la preinscripció i matrícula escolar per al curs 2016-2017, i ha eliminat diferències amb els fills únics.


El document incorpora una novetat en els criteris de puntuació per obtenir prioritat en l'accés a una plaça, i estableix que l'alumne només sumarà més punts -un total de 40- si ja té un germà escolaritzat o en té un escolaritzat en un centre que tingui la consideració de "centre únic" amb l'institut en el qual se sol·licita la plaça.


Fins ara, es consideraven centres únics a l'efecte de preinscripció tots aquells adscrits entre si, de manera que la prioritat d'accés s'atorgava tant si el germà estava realment en el centre com si estava en algun altre dels adscrits.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH