Quim Granados: "Ser emprenedor és una manera de ser, una actitud"

|


Lledó Barberá.- Quim Granados estava recollint pilotes durant un entrenament de pàdel quan li va explicar a Vanessa -la seva alumna i ara socials una idea relacionada amb pronòstics esportius per a competicions amateurs. Encara que en aquest moment no eren conscients, així va néixer eSportics.


Explica'ns Quim, què és eSportics?

eSportics és un Software as a Service (SaaS) que facilita la feina als organitzadors de competicions combinat amb una xarxa social per als participants.


D'una banda, busquem que l'organitzador disposi de totes les eines per gestionar la seva competició en un mateix lloc aprofitant Internet i les noves tecnologies, ja que actualment perden molt de temps amb el mail, telèfon, excel ...


I, d'altra banda, que els participants disposin d'un lloc on portar un seguiment dels resultats i estadístiques, buscar competicions, seguir a altres jugadors ...Com i quan neix aquest projecte?

La idea va sorgir en 2012 mentre recollia pilotes durant una classe de pàdel quan era entrenador del meu actual sòcia Vanessa i li vaig explicar una idea relacionada amb pronòstics esportius per a competicions amateurs. Inicialment em va ajudar amb el desenvolupament del business pla fins que ens van seleccionar a l'acceleradora d'empreses de València Business Booster, on pivotamos la primera setmana cap al SaaS, i un cop aquí va ser quan vam decidir dedicar-nos al 100% amb eSportics.¿I està enfocat cap a algun tipus d'esport determinat?

Es pot utilitzar per a gairebé qualsevol tipus d'esport, però per les fortaleses de l'equip gran part dels nostres clients i acords són amb marques i clients d'esports de raqueta.


Com funciona eSportics?

Funciona per pàgina web que està adaptada a dispositius mòbils. Ara bé, en poc temps esperem treure la primera versió de l'aplicació perquè els jugadors puguin fer les seves consultes de manera més còmoda i ràpida.


Parlem ara de com va ser dur a la pràctica el projecte un cop vau tenir la idea. Va ser molt difícil?

No va ser fàcil. Inicialment ens van concedir un ENISA el qual va trigar un temps a entrar i això ens va demorar en la creació del producte. Per la resta, com tot emprenedor, és una lluita constant amb molts alts i baixos als quals et vas sobreposant i cada vegada vas haciéndotemás fort: formar equip, aconseguir els primers clients i primeres mètriques, recursos per créixer ...


Són temps difícils per als emprenedors?

Ser emprenedor és una manera de ser, és una actitud, vol dir ser valent, arriscar-se, donar-ho tot per una meta ... Es pot ser emprenedor en una altra empresa també, es diu "Intraemprender". Si aquest està ben valorat, se li proposen reptes, projectes ... Segurament doni molt més que una persona que no tingui aquestes qualitats i sigui més conformista.


Amb això el que vull dir és que sempre van a ser temps difícils per a emprendre, si no és per una cosa serà per una altra, i al final el que fa que surti endavant un projecte és el talent i sobretot l'actitud de l'equip emprenedor.


Tornaries a repetir l'experiència d'emprendre?

Aquests anys hem comès molts errors que ens han fet aprendre. Amb tota l'experiència que hem obtingut, si tornés a emprendre de nou Hilaria més fi des del principi, el que suposaria escollir des del començament el model de negoci adequat, validació de la idea en poc temps, formar el millor equip, elecció dels canals per arribar als clients, obtenció de finançament si fos necessari ... Així que si la meva situació personal en aquests moments m'ho permet, si, tornaria a emprendre.


Quins consells li donaries a algú que vol emprendre?

Li diria que tracti d'informar-se molt bé per internet de metodologies que hi ha i que es milloren dia a dia com el "Lean Startup". Hi ha una dita americà "Fail fast, fail cheap" (fracassa ràpid, fracassa barat), el qual treballant sota aquests conceptes és possible i pots estalviar molt temps i diners, i adonar-te aviat de si la teva idea realment té un mercat que està disposat a pagar per això o no.


També li diria que vagi a esdeveniments i conegui com funciona l'ecosistema ja que cada vegada hi ha més stakeholders com acceleradores, incubadores, venture builders ... en els quals poder intentar recolzar-se. Aquests ofereixen mentorització, formació, espai de treball temporal, ajuda al finançament, entre altres coses. I gràcies a això es pot evitar cometre molts errors que ells ja han comès i poden ajudar a marcar l'estratègia inicial a seguir.


I ja finalment, quins reptes de futur té eSportics?

Ens agradaria molt seguir creixent i per això volem augmentar els clients a la resta d'esports ia nivell internacional.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH