Barcelona valora personar a favor de les víctimes d'abusos a Maristes-Les Corts

|El ple de Barcelona ha aprovat aquest divendres una declaració institucional en la qual defensa dels drets dels menors davant les agressions i abusos en els centres educatius. A més, ha dit que està valorant personar-se en la causa judicial a favor de la víctima o víctimes dels casos de abús al col·legi Maristes-Les Corts de Barcelona quan s'estudiï l'estat de la denúncia, ja que és un centre educatiu concertat que es sosté amb fons públics.


La càmera també s'ha compromès a treballar per protegir i garantir els drets dels infants; donar suport a les persones afectades ia les seves famílies; lluitar contra el silenci i l'estigma en els abusos a menors; promoure la sensibilització i la prevenció en matèria d'abusos a través de la xarxa d'escoles i instituts per la igualtat de tracte i la no discriminació i mitjançant altres xarxes i espais existents a l'Ajuntament.


A més, s'incentivarà la col·laboració i la cooperació entre diferents agents per donar resposta a les víctimes ia les seves famílies; es millorarà la coordinació institucional i interdepartamental en la prevenció i atenció d'aquelles intervencions adreçades a atendre els menors que hagin patit abusos ia evitar la victimització secundària.


També es promourà que el Consorci d'Educació de Barcelona treballi amb entitats especialitzades per desenvolupar accions d'intervenció amb les víctimes, les famílies i la comunitat educativa mitjançant una acció integral, de prevenció i sensibilització d'abusos sexuals a menors.


La declaració planteja que s'ha d'instar al consorci i altres agents afectats a la revisió, millora i aplicació dels protocols d'actuació per prevenir nous casos d'abusos i que es garanteixi el compliment obligatori del protocol d'actuació per part de tots els centres educatius, i que el seu incompliment comporti conseqüències tipificades per la normativa legal vigent.


PLA INTEGRAL


El ple també ha acordat per unanimitat impulsar l'elaboració d'un pla integral contra el maltractament, l'assetjament i l'abús infantil, adolescents i joves a proposta del PSC, amb l'objectiu de declarar Barcelona ciutat de "tolerància zero"; realitzar un diagnòstic de la realitat actual; implantar un telèfon segur i gratuït de denúncia, informació i assessorament, i impulsar una campanya institucional, entre d'altres.


El líder del grup municipal socialista, Jaume Collboni, ha destacat que el 57% de les persones que formen part del col·lectiu LGTBI menors de 25 anys de la ciutat han patit maltractaments o assetjament, unes dades que "interpel·len" al consistori per exigir coordinació institucional .


El pare d'un jove que va patir abusos sexuals per part d'un exprofessor del col·legi Maristes-Les Corts i que va posar la primera denúncia i col·lectius LGTBI han estat presents com a públic al ple, i la regidora de Cicle de Vida, Feminismes i LGTBI del Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez, ha asseverat que els partits necessiten més eines i esforços per lluitar contra els abusos.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH