diumenge, 5 de juliol de 2020

El "col·lapse" de les urgències del Parc Taulí "possa en joc" la salut de treballadors i de malalts

|


El Comité d'Empresa de la Corporació Sanitària Parc Taulí (CSPT), a Sabadell, està denunciant, des de fa molt mesos, la situació de "col·lapse permanent" en el Servei d’Urgències, tal i com ha estat recollint CatalunyaPress.


El Comité ha fet diverses queixes formals a la Direcció General, a la Direcció de RRHH, a la Direcció Executiva, a la Direcció d’Infermeria, fins i tot les queixes s’han elevat a Salut Laboral, per les "càrregues" que diàriament han d’assumir els professionals d’aquest servei.


Des de setembre, està fent una denuncia pública del "mal endèmic" que pateixen tots els treballadors per la manca de llits hospitalaris respecte a la població de referència. El Comité també s'ha reunit amb diferents representant polítics i de l’administració per tal de solventar aquest problema.


I, ara, diu unir-se "amb més força que mai" a las queixes dels professionals d’Urgències per exigir una solució al "col·lapse continu" d’aquest servei per la falta de llits, "ja que està en joc la salut dels professionals i pot arribar a estar en joc la salut dels usuaris" si es segueixen mantenint aquests pics de col·lapse, ha asegurat en un comunicat.


Com a possibles solucions a aquest greu problema, el Comité aporta les següents ideies:


1. Crear una Unitat de Pre-ingrés/Unitat D’Ingrés Intermig/Unitat de Curta Estància de Medicina:


Adequant els espais disponibles es podria habilitar la Planta F de Santa F, capacitada amb aproximadament 30-40 llits donat que s’han canviat alguns llits y es disposa d’aquests llits antics, podrien aprofitar-se per aquestes situacions de collapse. Aquesta unitat es podria cobrir amb el personal de reforç que s’ha afegit al servei d’ urgències i el Servei Mèdic necessari seria el mateix, donat que els pacients pendents d’ingrés en Urgències ja s’assumeixen per les diferents especialitats.


2. Recursos Humans: l’últim mes de març, tot i que ha coincidit amb el període de vacances de Setmana Santa, el collapse a Urgències ha sigut constant. Una gran majoria dels dies ha sigut necessari doblar els boxes petits i equipar el Servei d’Urgències amb reforç de personal. Per aquest motiu sollicitem que fins que la situació a Urgències no canviï, es reforci de forma permanent amb un equip de mòdul Mèdic per atendre les urgències de planta dels diferents edificis y així garantir que els adjunts puguin estar a UCIAS, i mòduls complerts de 2 Infermeres, 1 TCAI, 1 Auxiliar Sanitari.


3. Obres al Nivell 1 Quirúrgic: sollicitem aprovar el projecte proposat per a l’ampliació del Nivell 1 Àrea Quirúrgica amb 5 camilles.


4. Creiem que la idea d’utilitzar l’Hospital de Hepatologia per drenar els pacients d’Urgències per les tardes (flexibilitat horària de tancament d’aquesta unitat), fins que poden ingressar definitivament en el servei en el que tenen llit assignat te que continuar.


5. Per últim ens agradaria recolzar positivament el nou circuit extern de les ambulàncies i la construcció de una nova porta d’accés, que ajudarà a mantenir la seguretat dels treballadors del servei d’Urgències.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH