Brauli Duart deixa la presidència de la CCMA per motius de salut

|


Brauli Duart, president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA),  ha anunciat aquest dilluns que abandonaa temporalment la presidència de l'organisme per motius de salut. Ocuparà el seu càrrec Núria Llorach.


Brauli Duart ha anunciat aquest dilluns en un ple extraordinari del Consell de Govern la decisió de deixar temporalment el càrrec "per motius personals vinculats a la salut", ha informat l'ens públic aquest dilluns en un comunicat.


En aquesta etapa, Duart continuarà sent conseller del Consell de Govern, elegit pel Parlament, i se centrarà en col·laborar en el disseny de les estratègies de futur dels mitjans de la CCMA i, especialment, en potenciar les relacions de col·laboració i reciprocitat per fer realitat "un espai comú de comunicació amb els pobles amb els quals Catalunya comparteix llengua, història i cultura".


També ha presentat els eixos bàsics de gestió i resultats dels quatre anys en què ha liderat la institució, un període que ha qualificat de "difícil, convuls en ocasions, però sempre apassionant i compromès".


Ha remarcat que la realitat d'una profunda crisi econòmica que ha reduït en una tercera part dels recursos de la CCMA "ha obligat a la Corporació, per primera vegada en els seus història, a fer un esforç de contenció de la despesa i d'optimització de recursos de una dimensió inèdita".


CARTA


En una carta als mitjans recollida per Europa Press, Duart necessita que l'ens ha passat de disposar de 450 milions d'euros de pressupost el 2010, a 304 milions el 2015, "una reducció d'una tercera part dels recursos de la CCMA" , que s'ha hagut d'afrontar amb l'esforç de tots els seus professionals i que ha afectat tots els àmbits de despesa: personal, inversions tecnològiques i continguts audiovisuals externs.


"Aquestes dades, però, ens situen ja sobre una línia vermella que mai hem de creuar si no volem veure greument afectat el nivell de competitivitat dels nostres mitjans públics", ha expressat el president.


Ha reconegut que aquest procés d'ajust "no sempre ha estat pacífic", ja que els sindicats s'han trobat en una situació inèdita en la història de la CCMA i s'han resistit activament a què es afectessin les condicions laborals aconseguides al llarg de 30 anys de negociació col·lectiva.


També ha incidit que el Consell de Govern ha insistit que no era viable que tot l'ajust recaigués "únicament i exclusivament" sobre les inversions tecnològiques i els recursos per a la compra de continguts audiovisuals externs, fet que podia afectar de manera letal el lideratge i, consegüentment, els ingressos publicitaris.


ESTABILITAT PRESSUPOSTÀRIA


Duart també ha anunciat que l'exercici de 2015 s'ha tancat amb estabilitat pressupostària: "Malgrat la caiguda dels ingressos, la Corporació no tenen cap deute acumulat", qüestió que ha remarcat donat que darrerament s'han divulgat informacions esbiaixades de forma interessada sobre aquesta qüestió, segons ell.


Malgrat les mesures de contenció, TV3 ha estat líder d'audiència en 65 dels 75 mesos des de l'inici de l'ajust, a més de ser líder anual en els últims sis anys, ha remarcat Duart, qui també ha assenyalat que Catalunya Ràdio ha aconseguit en 2015 el rècord històric anual d'audiència des de la seva creació en registrar 617.000 oients diaris.


"Hem arribat a l'estabilitat econòmica de la Corporació mantenint la competitivitat", ha sostingut Brauli Duart, en afegir que les dades aporten una resposta positiva a les incerteses, a les inevitables tensions d'un procés difícil i complex ia les crítiques, que no sempre són constructives, afegeix en la missiva.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH