Trobada entre Sanitat i CCAA per analitzar el RD de la prescripció infermera

|

Enfermeros4


El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes es reuneixen aquest dimecres en el marc del ple del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut per a, entre altres qüestions, analitzar la situació de un tema que ha portat cua entre els infermers: el Reial Decret de la prescripció infermera de medicaments.


Entre els 23 punts de l'ordre del dia de la reunió, que tindrà lloc al Ministeri a partir de les 16.00 hores, el departament del ministre en funcions Alfonso Alonso ha inclòs una anàlisi de la situació d'aquesta norma, que ha estat recorreguda davant el Tribunal Suprem pel Consell General d'Infermeria, diversos sindicats (Satse, CSIF, CCOO i UGT) i sis comunitats (Catalunya, País Basc, Aragó, Balears, Navarra i Canàries).


La principal crítica dels infermers se centra en l'article 3 de l'esmentada norma, en el qual s'estableix que perquè aquests professionals autoritzi, usin o indiquin un fàrmac subjecte a prescripció cal que el corresponent professional prescriptor (el metge) hagi determinat prèviament el diagnòstic, prescripció, protocol o guia de pràctica clínica i assistencial a seguir.


Una situació que, segons un informe jurídic independent elaborat a petició del Consell General d'Infermeria i el sindicat Satse, genera una "inseguretat jurídica per als metges, per als infermers i per a tot el SNS".


A més d'aquest tema, la reunió d'aquest dimecres també inclourà l'aprovació del Pla Nacional de preparació i resposta davant malalties transmeses per vectors com el dengue, el Chikungunya o el Zika, que ja va rebre el vistiplau de les comunitats el passat mes de febrer i inclou mesures per prevenir aquests contagis i actuacions en cas que es produeixin.


FONS PER A REUBICACIÓ DE REFUGIATS


També s'analitzarà en aquesta reunió una actualització del Calendari Comú de Vacunació i dos acords per a la distribució de fons a les comunitats per estratègies enfront de malalties rares i per finançar el Programa de reassentament i Reubicació de Refugiats.


A la reunió s'aprovaran l'Estratègia de Malalties Neurodegeneratives i l'actualització de l'Estratègia de Salut Mental, un Catàleg de Bones Pràctiques del SNS, nous centres, serveis i unitats de referència, i un programa de desenvolupament de polítiques de cohesió sanitària i formació de professionals per afavorir l'ús racional dels medicaments.


Així mateix, es ratificarà el projecte de Reial Decret pel qual es regula el procediment d'autorització per a la realització d'activitats de promoció i publicitat de la donació de cèl·lules i teixits humans.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH