dimecres, 15 de juliol de 2020

La desviació del dèficit de Catalunya és a causa de la falta de compromís dels seus líders, segons S&P

|


Standard & Poor's (S&P)   opina que la desviació del dèficit d'algunes comunitats autònomes, entre les quals es troba Catalunya, són la conseqüència de la manca de compromís dels seus líders i de la incapacitat dels seus equips econòmics per passar comptes.


L'analista de l'agència de qualificació Alejandro Rodríguez Anglada així ho posa de manifest en un informe en què, tot i que no concreta quines comunitats, justifica aquest judici en les diferències que hi ha en els balanços d'unes i altres.


Les comunitats autònomes van tancar 2015 amb un dèficit del 1,66% del PIB, per sobre del 0,7% compromès amb Brussel·les. No obstant això, les majors desviacions es van localitzar a Catalunya (-2,70%), Extremadura (-2,64%), Múrcia (-2,52%), Comunitat Valenciana (-2,51%) i Aragó (-2 , 13%), mentre que altres comunitats van complir, com és el cas de les Canàries (-0,54%), Galícia (-0,57%) i País Basc (-0,69%).


L'agència assegura que "les diferències en els resultats poden atribuir-se en gran part al compromís dels líders polítics de cada regió amb la consolidació fiscal, ia la incapacitat dels seus equips financers per controlar la despesa".


És per això que Standard & Poor 's creu que "ni una millora dels ingressos per la recuperació de l'economia ni una reforma del sistema de finançament autonòmic garantirien per si mateixes la convergència dels resultats, llevat que s'acompanyaran d'un major grau de compromís polític amb els objectius de consolidació i una estricta aplicació de les mesures coercitives incloses en la Llei d'Estabilitat Pressupostària".


"Veiem les àmplies diferències en els resultats pressupostaris entre les regions com una evidència de la seva estructura institucional, que difícilment assegura un adequat equilibri entre ingressos i despeses, fins i tot en un context d'increment de recursos", sentencia.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH