Una auditoria de la Fundació IL3 va advertir en el 2012 de despeses de "difícil justificació"

|Una auditoria de la Fundació IL3, l'institut de formació contínua de la Universitat de Barcelona (UB), ja havia avisat en el 2012 de despeses que podrien ser de "difícil justificació". Va ser arran d'unes factures per valor de 130.086 euros relacionats amb cursos autogestionats per diversos directors acadèmics.


Aquestes factures amb despeses que es posen en dubte podrien sumar més de 800.000 euros entre 2009 i 2014, com un tapís de 1.000 euros o una nit d'hotel, ha informat aquest dijous Ràdio Barcelona Cadena Ser.


En declaracions als mitjans, el vicerector de la UB Josep A.Plana, ha afirmat aquest dijous que en l'auditoria de 2012 es fa esment a aquesta quantitat a "incidències de justificació", que es va demanar que es justifiquessin, però que en les de 2013 i 2014 ja no es fan observacions.


Ha assenyalat que no hi ha hagut "apropiació indeguda ni apropiació de fons", i ha afirmat que si hi hagués hagut alguna cosa penal s'hagués portat a la Fiscalia.


FUNDACIÓ PRIVADA


Plana ha assenyalat que l'IL3 és una fundació privada amb personalitat jurídica pròpia diferenciada de la UB, i amb uns pressupostos i una gestió separada, i que els seus estudis es poden crear a través d'iniciativa pròpia de la fundació, propostes alienes de l'institut per especialistes de l'àrea de coneixement i altres procedents d'empreses de formació.


Ha afirmat que aquests cursos es regeixen per un règim de comissió pel qual els promotors gestionen el 76% dels ingressos procedents de les matrícules per cobrir les despeses, i el 24% restant correspon a la comissió de gestió i titulació pròpia de l'IL3.


Ha recordat que al gener de 2011 van elaborar, després de veure en l'auditoria aspectes millorables, una circular en la qual assenyalava que no s'autoritzaria pagaments de factures la naturalesa no estigués directament relacionada amb l'activitat docent o la gestió del curs.


Plana ha explicat que en les auditories posteriors s'ha constatat la reducció significativa d'aquestes factures per despeses i la "no detecció de cap incidència".


Ha afirmat que la Direcció General de la Fundació IL3 continua treballant en la millora dels processos de gestió, especialment en la motivació i justificació de les despeses.


La directora de l'IL3, Neli Caldentey, ha assegurat que totes les factures actuals estan regides per aquesta circular, "no es va a trobar cap tapisseria" i totes estan relacionades amb els cursos.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH