Les asseguradores, obligades a pagar les despeses mèdiques de víctimes d'accidents

|


La Seguretat Social i les víctimes d'accidents de trànsit es veuen afavorides amb l'entrada en vigor de la Llei 35/2015, que obliga les entitats asseguradores al pagament de les despeses d'assistència futura (rehabilitació, assistència sanitària, ajudes tècniques, costos de pròtesis i ortesis), que necessiten les víctimes d'accidents en casos d'estats vegetatius crònics, seqüeles neurològiques, lesions medul·lars i amputacions.


En un comunicat, el director del Centre del Accidentat, Abelardo Moreno explica que "fins ara les asseguradores sufragaven a la Seguretat Social l'assistència i tractaments mèdics que precisaven les víctimes d'accidents de trànsit però només fins a l'estabilització de les seves lesions".


A partir d'ara, les asseguradores també hauran de fer front als càrrecs d'assistència sanitària futura que necessiti el lesionat. "Però no tots", precisa Moreno. En concret, la Llei es refereix als següents casos: "de coma vigil o vegetatius crònics; seqüeles neurològiques en els seus graus molt greu i greu; lesions medul·lars iguals o superiors a cinquanta punts; i amputacions o altres seqüeles que precisin la col·locació de pròtesis ".


Així, les despeses que necessitin aquest tipus de lesionats "han de sufragar de per vida per les asseguradores als serveis públics de salut però sempre dins dels límits establerts". Així, en els casos d'estats vegetatius crònics i tetraplegies s'abonaran per les asseguradores les despeses de rehabilitació domiciliària i ambulatòria fins a un màxim de 13.500 euros anuals.


Si estem en presència de lesionats amb tetraparesias greus, seqüeles greus de llenguatge i trastorns greus neuropsicològics, les despeses de rehabilitació futura s'indemnitzaran amb un màxim de 9.500 euros anuals. La resta de supòsits s'indemnitzaran amb un màxim de 5.850 euros anuals.


A més, "el lesionat podrà triar en rebre les prestacions d'assistència sanitària en centres públics o en centres sanitaris privats que hagin subscrit concerts amb els serveis públics de salut".


Finalment, per Moreno, tot i que remarca que no és tot el que es podria esperar en comparació amb països veïns com França, Itàlia o el Regne Unit, sí és "un avanç molt significatiu en els drets de les víctimes d'accidents".


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH