Gas Natural Fenosa millorarà la formació en l'atenció d'emergències en instal·lacions energètiques

|


Un conveni signat entre el Departament d'Interior de la Generalitat, l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Gas Natural Fenosa i el Sistema de Gas Natural Distribución millorarà els coneixements teòrics i les habilitats pràctiques necessàries per fer front amb seguretat als riscos o emergències en instal·lacions de gas natural i de generació d’electricitat.


En virtut d’aquest acord, l’Escola de Bombers i Protecció Civil de Catalunya, Gas Natural Fenosa i la seva filial Gas Natural Distribución dissenyaran conjuntament cursos de formació i exercicis pràctics que duran a terme els Bombers de la Generalitat de Catalunya i personal tècnic i de seguretat i emergències de Gas Natural Fenosa i Gas Natural Distribución.


CESSIÓ D'INSTALLACIONS


En el marc d’aquest conveni, Gas Natural Fenosa i la seva filial Gas Natural Distribución posaran a disposició dels Bombers de la Generalitat, d’Actuacions Especials (GRAE), i dels alumnes de l’Escola de Bombers i Protecció Civil de Catalunya algunes de les seves instal·lacions per a desenvolupar pràctiques i entrenaments en incidents amb fuites i incendis amb gas natural. També cediran alguns dels seus espais per a que es desenvolupin simulacres de rescats en alçada i similars.


ACTUACIONS DEL DEPARTAMENT D'INTERIOR


El Departament d’Interior, mitjançant la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, donarà assessorament tècnic respecte dels protocols d’actuació de les instal·lacions de Gas Natural Fenosa i Gas Natural Distribución a Catalunya com per exemple les centrals de cicle combinat de Sant Adrià de Besòs i Port de Barcelona. 


Tanmateix, assessorarà sobre els materials i mètodes de treball dels equips contra incendis i de rescat en les diferents installacions de la companyia energètica.


A més, s’establiran sistemes de coordinació operativa davant d’actuacions conjuntes entre els Bombers GRAE (d’Actuacions Especials) i els equips de rescat de Gas Natural Fenosa i Gas Natural Distribución com seria el cas de la participació en els exercicis o simulacres en installacions singulars.


D’altra banda, l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya es compromet a treballar conjuntament amb la Universitat Corporativa de Gas Natural Fenosa per a organitzar equips de treball mixtos per a dissenyar els cursos de formació que estableix el conveni, i donarà pautes al personal formador de la companyia energètica en matèria d’actuacions de rescat i exercicis pràctics.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH