COCARMI exigeix la constitució urgent del Consell de la Discapacitat de Catalunya

|


COCARMI
CatalunyaPress.- El Comitè de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI) , en nom de més de 700 entitats, ha entregat al president de la Generalitat l'acord de prioritats de les necessitats de les persones amb discapacitat catalanes.


A més li ha demanat a Puigdemon t la constitució urgent del Consell de la Discapacitat de Catalunya (CODISCAT), consell va ser aprovat fa més d'un any i ha de ser un espai de treball conjunt entre les entitats del sector i els departaments de la Generalitat que impulsen programes dirigits a persones amb discapacitat. El seu objectiu és avançar en l'efectiu reconeixement dels drets del col·lectiu i les seves famílies i donar resposta a les seves necessitats.


Per això, el president del Comitè, Antonio Guillén, ha insistit en la seva constitució urgent "per poder fer un seguiment real de l'evolució de les mesures que s'adopten per garantir els nostres drets". En la trobada, amb participació dels presidents de les 10 federacions que l'integren, el Comitè ha lliurat a Puigdemont l'Acord de Prioritats a favor de les persones amb discapacitat a Catalunya. És un document amb una trentena de mesures que considera prioritàries per a l'actual legislatura.


En la trobada, que ha comptat amb la participació dels presidents de les 10 federacions que l'integren, el Comitè ha lliurat a Puigdemont l'Acord de Prioritats a favor de les persones amb discapacitat a Catalunya. El document integra una trentena de mesures que considera prioritàries per a l'actual legislatura.En el camp dels drets humans, el COCARMI, que representa més de 700 entitats catalanes, reclama, entre altres coses, l'aprovació d'una Llei Catalana de drets, no discriminació i inclusió social de les persones amb


discapacitat, el reconeixement dels drets polítics de sufragi i la creació d'una comissió legislativa al Parlament per al desenvolupament de polítiques integrals de la discapacitat, compromisos de pagament, facilitar l'accés a mecanismes públics de finançament i regular el concert social com a modalitat de contractació d'entitats socials no lucratives de serveis d'atenció a les persones.


També insta a eradicar definitivament el joc il·legal al nostre país, que fa un ús fraudulent de la imatge de les persones amb discapacitat.El COCARMI proposa també accions per promoure l'autonomia personal i atenció a la dependència, com ara aprovar la Llei Catalana per a l'Autonomia Personal i la Vida Independent, revisar el model de copagament, augmentar


les partides pressupostàries a ajudes tècniques i revisar el catàleg ortoprotètic. "Hem de encaminar-nos cap a un model d'atenció centrat en la persona, que respongui millor a les situacions de dependència i reconsideri l'actual model de copagament.En el camp educatiu reivindica un model d'escola per a tothom a tot el sistema educatiu i en totes les seves etapes. En matèria d'inserció laboral, el Comitè exigeix el compliment de la llei que obliga les empreses a reservar


el 2% dels llocs de treball a persones amb discapacitat, així com destinar més recursos per a polítiques actives d'ocupació i per a fomentar la inserció de les persones amb discapacitat tant a l'empresa ordinària com en els centres especials de treball (CET). En aquest sentit, Guillén insisteix que "cal una aposta més decidida per millorar l'ocupació, perquè està demostrat que la inserció laboral de les persones amb discapacitat és una inversió rendible per a la cohesió social".L'acord contempla així mateix prioritats en matèria sanitària, on aposta per un model d'integració de l'atenció social, i impulsar polítiques d'envelliment actiu.Pel que fa a accessibilitat, el Comitè vol que es desenvolupi la Llei d'Accessibilitat, ja que s'esgota el termini per aprovar el reglament. Alhora, proposa crear un Fons Català per a la Promoció de l'Accessibilitat. Garantir el disseny universal de l'entorn físic, el transport, productes, serveis i comunicacions són altres reivindicacions que el COCARMI ha traslladat al president Puigdemont.Segons les dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), corresponents a 2014, a Catalunya hi ha 537.998 persones amb algun tipus de discapacitat o problema de salut mental reconeguda.Clika i llegeix més sobre l'acord lliurat al president Puigdemont.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH