García-Escudero (PP) confia que el Constitucional torni els toros a Catalunya

|


El president del Senat (Partit Popular), Pío García-Escudero, ha defensat aquest dilluns que "Catalunya no es mereix que els privin de seguir veient els toros a la Monumental" i en aquest sentit, ha desitjat que el Tribunal Constitucional de la raó al grup de parlamentaris entre els que ell figura, que van recórrer la prohibició de la tauromàquia a la comunitat autònoma. "Esperem que el TC es defineixi com més aviat millor i en defensa de la veritat i la raó", ha assenyalat.


García-Escudero es pronunciava durant la novena edició dels Premis de l'Associació Taurina de Parlamentaris (ATP) que s'han lliurat aquest dilluns a la plaça de toros de les Vendes en un acte en què ha estat acompanyat del president de l'ATP, Miguel Cid Cebrián; el seu vicepresident, Juan Manuel Albendea; el també directiu d'ATP diputat Rafael Martínez Campillo; i el director gerent Centre d'Assumptes Taurins de la Comunitat de Madrid Manuel Ángel Fernández Mateu.


Segons ha afirmat després de recordar que l'origen de la tauromàquia està "en els temps més remots de la Humanitat", la Festa "seguirà existint mentre hi hagi un toro i un home amb ganes d'enfrontar-s'hi i crear un art entre els dos", i mentre hi hagi públic que vulgui veure-ho perquè "l'afició també és el futur de la tauromàquia".


Finalment, ha destacat que "els que ataquen la Festa dels Toros poden estar en el seu dret, però el que no poden fer és perdre el respecte i fins i tot fer servir la violència" i ha incidit que el bou de lídia, "únic en la zoologia mundial ", existeix perquè hi ha la Festa i d'una altra manera, l'espècie desapareixeria." Ells són els que volen carregar-se al toro ", ha apuntat.


NOU ANYS DE PREMIS


El president de l'ATP, en la mateixa línia, ha reivindicat a més "mesures complementàries" que reforcin la declaració per llei de la tauromàquia com a Patrimoni Cultural aprovada a finals de l'any passat. En aquesta línia, ha proposat reduir l'IVA cultural "que tant menyscapte suposa" i "plantejar un Pacte d'Estat" que blindi tant "les mesures ja adoptades com les encara pendents" per protegir la festa.


"Els toros són a més d'art i cultura, una font de riquesa i benestar per a milers de persones. Genera 2.500 milions d'euros a l'any. És el segon espectacle de masses després del futbol", ha recordat, per incidir que "és inajornable que el Tribunal Constitucional es pronunciï sobre el recurs "perquè la seva veu" suposarà un punt d'inflexió davant de les iniciatives antitaurines que estan prosperant no només a Catalunya ".


"LA PART fluix"


Aquesta ha estat la novena edició dels premis de l'ATP que, però, s'han celebrat per primera vegada fora del Senat, on tradicionalment es venien lliurant. El Saló de Benvinguda de la plaça de toros de les Vendes ha estat el lloc escollit per donar homenatge als premiats: el dramaturg Albert Boadella, el programa de Canal + 'El Kikirikí'; els pintors José Moreda i César Palacios; i els mestres Jaime Ostos, Miguel Baez "El Litri" i Julio Aparicio, aquests dos últims absents en l'esdeveniment.


Boadella, impulsor de la plataforma de la qual va néixer Ciutadans, ha afirmat que "l'envit" contra els toros a determinat sector de la societat "té a veure amb la societat del Benestar" i la seva "tendència a criar un eixam de mimats" en el que s'incardina els antitaurins abolicionistes, la "part fluix" d'aquesta generació.


"Hem de pensar que aquests inconvenients que succeeixen ara, aquest envit contra els toros, té una mica a veure amb el que anomenem societat de benestar (...) que té tendència a criar un ejambre de mimats. Una part d'ells, un poc fluix, han començat a pensar que els animals, als quals ells gairebé no coneixen directament, tenen la mateixa dignitat i gairebé la mateixa intel·ligència que les persones, la qual cosa és un autèntic absurd i una vexació als animals ", ha afirmat.


Per Boadella, "això cada vegada pren més importància" pel que és fonamental que els qui com ell, defensen la Festa dels Toros, "ara més que mai" sàpiguen "defensar amb bones raons i amb un gran sentit didàctic la tauromàquia". "Tenim aquest paper essencial i important que és donar motivacions i arguments per saber-nos defensar i sens dubte, és importantíssim", ha assegurat.


relacionada Antitaurinos pretenden terminar con los festejos este mismo año
relacionada Madrid elimina los toros de su web de turismo
relacionada Facebook se retracta y ya no menciona las corridas de toros entre sus denuncias

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH